Απίστευτα συγκινητική ιστορία: Ανακάλυψαν τον βιαστή και δολοφόνο μιας 16χρονης, 48 χρόνια μετά - Ο δράστης έχει πεθάνει

Πέθανε μυστηριωδώς ο δράστης, 8 χρόνια μετά την πράξη του το 1983

Η καναδική αστυνομία εξιχνίασε μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στην ιστορία του Κεμπέκ, όπως χαρακτηρίστηκε, βρίσκοντας τον ένοχο για τον βιασμό και τη δολοφονία 16χρονης το 1975.

Δράστης, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, ο οποίος, όμως, πέθανε πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Η αστυνομία του Κεμπέκ δήλωσε ότι τα στοιχεία DNA της επέτρεψαν να είναι 100% σίγουρη ότι ο Franklin Maywood Romine δολοφόνησε την έφηβη Sharron Prior σε προάστιο του Μόντρεαλ.

Ο Romine πέθανε σε ηλικία 36 ετών, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, και αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του ώστε να γίνει εξέταση DNA και να επιβεβαιωθεί η σχέση του με το έγκλημα.

Το δείγμα που ελήφθη ταίριαζε με υλικό που είχε συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ και ο ίδιος έμοιαζε με τις περιγραφές του δράστη. 

Η ανήλικη πήγαινε να συναντήσει φίλους της  σε μια πιτσαρία κοντά στο σπίτι της, όταν χάθηκαν τα ίχνη της. Το πτώμα της εντοπίστηκε στα τέλη Μαρτίου του 1975, σε δασική περιοχή. 

Είχαν εξεταστεί περισσότεροι από 100 ύποπτοι, αλλά δεν είχε γίνει καμία σύλληψη. 

Η Yvonne Prior, η μητέρα της έφηβης, είναι σήμερα 80 ετών, ζει ακόμη στον Καναδά και έχει περάσει τη ζωή της αναζητώντας τον δολοφόνο της κόρης της. Δάκρυσε παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Ο Franklin Maywood Romine είχε καταδικαστεί για βιασμό στις ΗΠΑ αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και στη συνέχεια το έσκασε στον Καναδά. Μικρό διάστημα πριν τη δολοφονία της ανήλικης είχε καταδικαστεί για άλλο ένα σεξουαλικό έγκλημα. 

Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει το πιστοποιητικό θανάτου του, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια αυτού. Είχε επιστραφεί στη μητέρα του και θαφτεί στη γενέτειρά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ