Νταϊάνα Ρος, Έλτον Τζον, Μικ Τζάγκερ, Τζο Μπάιντεν, Ομπάμα αποχαιρετούν την Τίνα Τάρνερ: Όλοι την περιγράφουν ως μεγάλη σταρ

Η σούπερ σταρ Τίνα Τάρνερ έφυγε από τη ζωή και θρηνούν παγκοσμίως κοινό και φίλοι της.

Η Τίνα Τέρνερ πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 83 ετών.

Μουσικοί, πολιτικοί και αθλητές λένε το δικό τους αντίο στην Τίνα Τάρνερ, από τον Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα ως τον Μικ Τζάγκερ και τον Μάτζικ Τζόνσον.

«Είμαι τόσο θλιμμένος από τον θάνατο της υπέροχης φίλης μου Τίνα Τάρνερ. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια. Ήταν εμπνευσμένη, ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος και δεν θα την ξεχάσω ποτέ» έγραψε ο Μικ Τζάγκερ στο Instagram.

«Χάσαμε μια από τις πιο συναρπαστικές ερμηνεύτριες του κόσμου. Ένας απόλυτος θρύλος στη σκηνή. Ήταν ανέγγιχτη. Συλλυπητήρια στον Erwin και την οικογένειά της. Τα πιο θλιβερά νέα», δήλωσε ο Έλτον Τζον στο Instagram.

Διαβάστε ακόμα: Τίνα Τάρνερ: Έφυγε στα 83 της η βασίλισσα του Rock 'n Roll - Simply the best (φωτό & βίντεο)

«Η Τίνα Τάρνερ ήταν ωμή. Ήταν δυνατή. Ήταν ασταμάτητη. Και ήταν αδιαμαρτύρητα ο εαυτός της – μιλούσε και τραγουδούσε την αλήθεια της μέσα από τη χαρά και τον πόνο, τον θρίαμβο και την τραγωδία. Σήμερα, μαζί με τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, τιμούμε τη βασίλισσα του Rock and Roll και ένα αστέρι που το φως του δεν θα σβήσει ποτε» έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο Twitter.

Εκτός του ότι ήταν ένα ταλέντο μιας γενιάς που άλλαξε την αμερικανική μουσική για πάντα, η προσωπική δύναμη της Τίνας ήταν αξιοσημείωτη. Ξεπερνώντας τις αντιξοότητες, ακόμη και την κακοποίηση, έχτισε μια καριέρα για τους αιώνες και μια ζωή και μια κληρονομιά που ήταν αποκλειστικά δικά της, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Αναπαύεται εν ειρήνη μια από τις αγαπημένες μου καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, η θρυλική βασίλισσα του rock n’ roll Τίνα Τάρνερ. Την έχω δει πολλές πολλές φορές και χωρίς αμφιβολία, έδωσε μία από τις καλύτερες ζωντανές εμφανίσεις που έχω δει ποτέ. Σου έδινε πάντα την αξία των χρημάτων σου» σχολίασε ο θρύλος του NBA Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον ίδιο και την Τίνα Τάρνερ στο Twitter.

«Πώς θα αποχαιρετήσουμε μια γυναίκα που έκανε κτήμα της τον πόνο και το τραύμα της και το χρησιμοποίησε ως μέσο για να βοηθήσει να αλλάξει ο κόσμος; Μέσα από το θάρρος της να πει την ιστορία της, τη δέσμευσή της να παραμείνει στην πορεία της ζωής της, ανεξάρτητα από τις θυσίες, και την αποφασιστικότητά της να χαράξει έναν χώρο στο ροκ εν ρολ για την ίδια και για άλλους που της μοιάζουν, η Τίνα Τάρνερ έδειξε σε άλλους που ζούσαν μέσα στο φόβο πώς πρέπει να μοιάζει ένα όμορφο μέλλον γεμάτο αγάπη, συμπόνια και ελευθερία. Τα τελευταία της λόγια προς εμένα -για εμένα- ήταν: “Ποτέ δεν με μιμήθηκες. Αντίθετα, έφτασες βαθιά μέσα στην ψυχή σου, βρήκες την εσωτερική σου Τίνα και την έδειξες στον κόσμο”. Θα κρατήσω αυτά τα λόγια κοντά στην καρδιά μου για το υπόλοιπο των ημερών μου», δήλωσε η Άντζελα Μπάσετ, η οποία υποδύθηκε την Τέρνετ στην ταινία του 1993 “What’s Love Got to Do With It”.

Η μεγάλη κυρία της σόουλ Νταϊάνα Ρος μοιράστηκε μια φωτογραφία με την Τάρνερ στο Twitter, γράφοντας: «Συγκλονισμένη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Τίνα Τάρνερ».

«Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που με πήρες σε περιοδεία μαζί σου, που πήγαμε μαζί στο στούντιο και που ήμουν φίλος σου. Σε ευχαριστώ που είσαι η έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που είπες την αλήθεια σου και μας πρόσφερες το δώρο της φωνής σου», έγραψε ο τραγουδιστής Μπράιαν 'Ανταμς στο Ιnstagram.

Η Ναόμι Κάμπελ έγραψε: Θυμάμαι την πρώτη φορά που σε συνάντησα στο Παρίσι στο σόου του Αζεντίν Αλαϊά το 1987. Ενιωσα δέος, η Αύρα σου ήταν μαγική, βασιλική θετική και αγνή…το αποτύπωμα που μας άφησες είναι Δύναμη, Επιμονή, Αποφασιστικότητα και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Σε κάθε σκηνή που στάθηκες έδωσες το 150%. Μακάρι να πετάξεις ψηλά».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις επίσης έγραψε στο Instagram: «…Ήσουν η παιδική μου ηλικία. Ω, φίλε!!! Ο Θεός παίρνει έναν άγγελο σήμερα!!!».

Η τραγουδίστρια Αλίσια Κιζ αναρτώντας μία κοινή τους φωτογραφία μαζί με την Όπρα Γουίνφρεϊ στο Instagram, έγραψε: «Τι Γυναίκα, τι Ζωή, τι Αγωνίστρια!!! Την ημέρα που σας γνώρισα κυρία Τίνα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι στεκόμουν μπροστά στο μεγαλείο σας!…Τα τραγούδια που ερμηνεύσατε μας έδωσαν κουράγιο να προχωρήσουμε και να είμαστε ο εαυτός μας…!!!Σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όμορφη μεγάλη αδερφή! Σε αγαπάμε και σε λατρεύουμε απεριόριστα!».

«Ο Ουρανός απέκτησε έναν άγγελο. Αναπαύσου στον Παράδεισο Τίνα Τάρνερ. Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας έδωσες σε όλους μας», έγραψε στο Twitter η τραγουδίστρια Ciara.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ