Παράλογο! Έβαλαν πρόστιμο στη γιατρό που αποκάλυψε ότι έκανε έκτρωση σε 10χρονο κοριτσάκι που υπέστη βιασμό

Πρόστιμο ύψους 3.000 δολαρίων επιβλήθηκε στην Αμερικανίδα γιατρό που αποκάλυψε πέρυσι πως βοήθησε μια 10χρονη να κάνει άμβλωση, έπειτα από βιασμό. 

Οι αρμόδιες αρχές της Ιντιάνα έκρινε πως η δρ. Κέιτλιν Μπερνάρντ παραβίασε το ιατρικό απόρρητο, μιλώντας στα ΜΜΕ για την άμβλωση της 10χρονης, δίχως να έχει τη συγκατάθεση της ανήλικης ή των κηδεμόνων της. 

Το περασμένο καλοκαίρι η γιατρός αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί τη 10χρονη στην Ιντιανάπολη, έπειτα από επικοινωνία με συνάδελφό της στο γειτονικό Οχάιο, όπου ήδη είχε τεθεί σε ισχύ νόμος που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης. Η ανήλικη είχε βιαστεί τον Μάιο και βάσει νόμου δεν μπορούσε να κάνει άμβλωση στο Οχάιο. Έτσι, μεταφέρθηκε στην Ιντιάνα, όπου ο τερματισμός της κύησης ήταν νόμιμος έως την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. 

Όμως και στη συγκεκριμένη πολιτεία- όπου έχουν την πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι- τον Αύγουστο ψηφίστηκε νόμος που σχεδόν απαγορεύει πλήρως την άμβλωση. Προς το παρόν, η δικαιοσύνη έχει μπλοκάρει αυτό τον νόμο. 

 

 

«Αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με το ιατρικό απόρρητο και την απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ ενός γιατρού και του ασθενούς του», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιντιάνα, ο Τοντ Ροκίτα, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Κέιτλιν Μπερνάρντ, κατηγορώντας τη γιατρό ότι δεν ανέφερε την υπόθεση στις αρχές, όπως απαιτεί η νομοθεσία της πολιτείας. 

Τελικά, έπειτα από ακρόαση που κράτησε περισσότερες από 10 ώρες, το Ιατρικό Συμβούλιο της Ιντιάνα επέβαλε πρόστιμο 3.000 δολαρίων στην Κέιτλιν Μπερνάρντ, αλλά της επέτρεψε να συνεχίσει να ασκεί την ιατρική, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γιατρός είχε συμμορφωθεί με τις νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη βία κατά ανηλίκων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ