Εγκαίνια της έκθεσης: “A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time” - Υπο την παρουσία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη (φωτό)

Τι έκαναν όσοι έδωσαν το "παρών"

Τα εγκαίνια της έκθεσης A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time, πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Τετάρτη 24 Μαΐου, 2023, όπου παραβρέθηκε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο στο εστιατόριο “Διόνυσος Zonars”, την Τρίτη 23 Μαίου 2023, με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία υποδέχτηκε τους συντελεστές της έκθεσης από τις ΗΠΑ καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών που ήρθαν από τις ΗΠΑ.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, σε συνεργασία με την Art in Embassies παρουσιάζουν την πρωτοβουλία Partners in Democracy.

Η πρωτοβουλία συγκαλεί αναδυόμενους ηγέτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και εξέχοντες εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον κόσμο για να συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στις κοινωνίες μας.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποίσαν το Συμπόσιο Partners in Democracy στην Εθνική Πινακοθήκη στις 25 Μαΐου.

Το Συμπόσιο συγκεντρώνει ποικίλες φωνές για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών ανισοτήτων, της παραπληροφόρησης και της ανόδου του αυταρχισμού. Οι συμμετέχοντες διερεύνησαν επίσης τι μπορεί να κάνει η τέχνη για τη δημοκρατία, πώς οι πόλεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πλατφόρμες ένταξης και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε και να αναζωογονήσουμε τις δημοκρατίες για τις μελλοντικές γενιές.

Στις 24 Μαΐου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το γραφείο Art in Embassies του State Department, εγκαινίασε την περιοδεύουσα έκθεση A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time, που φιλοξενείται από το Μουσείο της Ακρόπολης. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελεί μέρος της συλλογής Democracy Art in Embassies και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σεβαστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως ο Bruce Nauman, η Yoko Ono, η Christine Sun Kim, ο Edward Ruscha και η Carrie Mae Weems. Η έκθεση επικεντρώνεται σε θέματα ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και άλλων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και θα ταξιδέψει σε πολλές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Αθήνα, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, και θα συνδέσει τις σύγχρονες δημοκρατικές αξίες με τις αρχαίες ρίζες της δημοκρατίας. Θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 30 Μαΐου, στην αίθουσα προσωρινών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης.

Η Συλλογή Democracy καθίσταται δυνατή από τους συνεργάτες της, την The Boeing Company, το Ίδρυμα Ford και το Ίδρυμα Doris Duke, καθώς και από τις United Airlines, Microsoft, AT&T, Salamander Hotels and Resorts, καθώς και από πολλούς μεμονωμένους φιλάνθρωπους και συλλέκτες. Το λανσάρισμα της Συλλογής Δημοκρατίας στην Αθήνα γίνεται με χορηγία του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος.

Το Athens Democracy Forum συνέβαλε στο Συμπόσιο Partners in Democracy ως εταίρος του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συμπόσιο και την Έκθεση επισκεφθείτε: partnersdemocracy.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ