Καθετί συμβαίνει έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να συμβεί - Mε κρυμμένες ευλογίες

Ήρθες εδώ για να λάμψεις. Δεν είναι πραγματικά υπέροχο;

«Όταν μια πόρτα ευτυχίας κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Αλλά συχνά κοιτάμε τόσο πολύ την κλειστή πόρτα που δεν βλέπουμε αυτή που έχει ανοίξει».
Helen Keller

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Είτε προχωράς μπροστά, είτε γίνεσαι ένας όμορφος σελιδοδείκτης που μένει για πάντα στο πιο οδυνηρό κεφάλαιο ενός βιβλίου. Αλλά κι αυτό ακόμα είναι μια επιλογή που απαιτεί ανάληψη προσωπικής ευθύνης.

Πριν αναφερθώ στα σύμπαντα και τις απεριόριστες δυνατότητες που μας περιμένουν, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πόρτες που δεν έχουμε κλείσει.

Τι σημαίνει πραγματικά το τέλος ενός κεφαλαίου, η εγκατάλειψη μιας θέσης εργασίας ή ο τερματισμός μιας σχέσης;

Σημαίνει, πάνω απ’ όλα, να ξέρουμε πώς να αφήνουμε, πώς να απελευθερώνουμε, κάτι για το οποίο κανείς δεν μας έχει προετοιμάσει. Έχουμε πειστεί από την κοινωνία ότι πρέπει να έχουμε τα πάντα χωρίς να εγκαταλείπουμε τίποτα. Ωστόσο αν σκεφτούμε αυτή τη λεπτή πράξη γενναιότητας για μια στιγμή, θα συνειδητοποιήσουμε πως η εξέλιξη μας, η ωριμότητα και η απόκτηση μιας ορισμένης ποιότητας ζωής περιλαμβάνει το να μάθουμε να κλείνουμε πόρτες, όλες τις πόρτες που δεν εξυπηρετούν πλέον τον ανώτερο σκοπό της ψυχής μας και την Αλήθεια μας.

Ο ανώτερος εαυτός μας θέλει να μας οδηγήσει σε ένα μονοπάτι γεμάτο από αγάπη και φως. Και η δύναμή μας είναι η εμπιστοσύνη στη ροή και στο ανώτερο θεϊκό σχέδιο. Το ζητούμενο είναι επιτρέπεις να εμπιστευτείς; Επιτρέπεις να βαδίσεις στο μονοπάτι για το οποίο είσαι προορισμένος και υπηρετεί έναν ανώτερο σκοπό που η ίδια η ψυχή σου επέλεξε για να λάμψει;

Η ζωή μάς υποχρεώνει να παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις για να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε. Ωστόσο, αν δεν τολμήσουμε να περάσουμε αυτά τα κατώφλια πηγαίνοντας ενάντια σε πράγματα που μας πληγώνουν, μας κρατάνε στάσιμους, μας φυλακίζουν και μας φθείρουν, είτε από συνήθεια, είτε από προσκόλληση, είτε από ξεβόλεμα, είτε από εμμονή, είτε από έλεγχο, είτε από δειλία, το μόνο πράγμα που αφήνουμε να φύγει μακριά είναι η δική μας ευτυχία.

Καθετί συμβαίνει έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να συμβεί με κρυμμένες ευλογίες που σύντομα θα κατανοήσουμε. Μερικές φορές αυτό που φαίνεται «πρόβλημα» ή «κλειστή πόρτα» είναι μεταμφιεσμένη απάντηση σε μια προσευχή. Όταν ζητάς βοήθεια ή προσεύχεσαι για τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς σου, ο ουρανός μπορεί να διαλύσει το παλιό που δεν σε εξυπηρετεί πλέον για να κάνει χώρο για το νέο και το πιο κατάλληλο. Και είναι αλήθεια πως στο σύμπαν δεν αρέσουν τα κενά. Μόλις εσύ επιτρέψεις στο χώρο να ελευθερωθεί θα εισέλθει η νέα ροή ενέργειας να αντικαταστήσει το παλιό αναφέρει στο Awaken, η Φιλιππίδου Αγάπη (Υπνοθεραπεύτρια, Spiritual Coach, Ενεργειακή Θεραπεύτρια). 

Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα επιτρέψεις στο νέο και πιο συμβατό και πιο κατάλληλο να έρθει σε εσένα. Καθώς πολλές φορές ο φόβος της αλλαγής, το ξεβόλεμα, η προσκόλληση δεν μας επιτρέπουν να αφήσουμε αυτό που δεν λειτουργεί πλέον και επιδιώκουμε να το συντηρούμε πεισματικά με τις σκέψεις μας, με τα συναισθήματα μας, με την ενέργεια μας.

Όμως όσο περισσότερο αντιστέκεσαι στην αλλαγή τόσο περισσότερο θα πονάς. Για πόσο ακόμα θέλεις να πονάς; Δεν βαρέθηκες να πονάς;
Ξεκίνα να κανείς χώρο γι’ αυτά που προσευχήθηκες!
Καλοδέξου το νέο! Επίτρεψε του να έρθει αβίαστα. Βάλε τα καλά σου για να το υποδεχτείς. Καλωσόρισε το. Με το πιο φωτεινό σου χαμόγελο. Φόρεσε το πιο ακτινοβόλο σου φως και καλοδέξου το!

Δεν πονάει η αλλαγή καθαυτή. Η αντίσταση στην αλλαγή πονάει. Από την άλλη μεριά η θετική στάση σου στην αλλαγή θα προσελκύσει τις νέες θετικές καταστάσεις και ένα νέο επίπεδο πνευματικής κατανόησης.
Παράδωσε στο σύμπαν την ψευδαίσθηση του ελέγχου που είχες και εμπιστεύσου την ανώτερη σοφία δηλώνοντας από μέσα σου για εσένα: «Η δύναμη μου είναι η εμπιστοσύνη στη ροή. Είμαι πλήρης. Είμαι ευτυχής. Είμαι ευγνώμων».

Και μην ξεχνάς ποτέ, είσαι ένα αγαπημένο παιδί του Θεού. Επίτρεψε από σήμερα και κάθε μέρα στο φως της θεϊκής αγάπης να ρέει μέσα από εσένα. Δέξου την θεϊκή αγάπη με εμπιστοσύνη, ανοίξου στις απεριόριστες δυνατότητες. Άνοιξε τα χέρια σου και πες: «Δέχομαι να λάβω ευλογίες φωτός και αγάπης! Είμαι ανοιχτος-η! Δέχομαι! Είμαστε ένα! Ελευθερία, Αγάπη, Φως, ευλογίες, εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ».
Νιώσε μέσα σου τη χαρά, την πίστη, την θεϊκή αγάπη και την γαλήνη αυτή τη φορά επαυξημένα με μια ανώτερη κατανόηση ενός πνευματικού πυρήνα.

Ήρθες εδώ για να λάμψεις. Δεν είναι πραγματικά υπέροχο;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ