Οι 3 Γουιάνες με Κουρασάο και Μαρτινίκα & διαμονή στη Ζούγκλα - Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελληνική αγορά, που δύσκολα θα επαναληφθεί!

Μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

Ένας εκπληκτικός συνδυασμός των μικρών δύο ανεξάρτητων κρατών - της Γουιάνας (τέως Βρετανική Γουιάνα) και του Σουρινάμ (τέως Ολλανδική Γουιάνα) - μαζί με το Υπερπόντιο Διαμέρισμα της Γαλλίας, την Γαλλική Γουιάνα, που όλα μαζί φέρουν το συλλογικό όνομα "Τρεις Γουιάνες" και βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής. Και μαζί τους τα εκπληκτικής ομορφιάς νησιά της Καραϊβικής Κουρασάο και Μαρτινίκα. Με μία και μοναδική αναχώρηση με κρατημένα αεροπορικά εισιτήρια εντός Αυγούστου και όχι σε περιόδους βροχών …

Οι αναχωρήσεις είναι: 4/8

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Φορ ντε Φρανς/Μαρτινίκα
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας, το παραδεισένιο νησί Μαρτινίκα με τις εξωτικές παραλίες, τα καταγάλανα νερά, τα πυκνά δάση, τις φυτείες ανανά, μπανάνας και ζαχαροκάλαμου, τον κρεολικό πολιτισμό, τη γαλλική κουλτούρα και την κοσμοπολίτικη αρχοντιά - ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Φορ ντε Φρανς, που σφύζει από ζωή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Φορ ντε Φρανς/Μαρτινίκα, Περιήγηση
Κατά τη σημερινή μας περιήγηση θα ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους η Μαρτινίκα θεωρείται ένα από τα ωραιότερα νησιά της Καραϊβικής. Θα περιηγηθούμε στα στενά, πολύβουα δρομάκια της πρωτεύουσα Φορ ντε Φρανς με τα κτίρια γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής, θα περάσουμε από το φρούριο Fort-Saint-Louis, τη βιβλιοθήκη Σελσέρ, που μεταφέρθηκε κομμάτι-κομμάτι από τη Γαλλία, τον Καθεδρικό ναό Σαιν Λουί, το επιβλητικό κτίριο της Νομαρχίας κ.ά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την Route de la Trace και θα βρεθούμε μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο, περικυκλωμένοι από τροπικό δάσος, ποτάμια και καταρράκτες. Επόμενος σταθμός μας θα είναι στο St. Pierre, την πρώην πρωτεύουσα του νησιού, που το 1902 καταστράφηκε ολοσχερώς από ηφαιστειακή έκρηξη. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα έχουμε φυσικά την ευκαιρία να δούμε και να απολαύσουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Φορ ντε Φρανς/Μαρτινίκα
Ελεύθερη μέρα για να χαρούμε τις ειδυλλιακές παραλίες, να επιδοθούμε σε διαφόρων ειδών θαλάσσιες δραστηριότητες - κολύμπι, snorkeling, σκι, σέρφινγκ κλπ. και να απολαύσουμε τα χρώματα ενός τροπικού ηλιοβασιλέματος.

4η ΜΕΡΑ
Φορ ντε Φρανς/Μαρτινίκα - Καγιέν/Γαλλική Γουιάνα, Ξενάγηση
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Καγιέν, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Γουιάνας, που αποτελεί Υπερπόντιο Διαμέρισμα της Γαλλίας, μια τυπική κρεολική πόλη με περίπου 50.000 κατοίκους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
Καγιέν - Διαστημικό Κέντρο της Γαλλίας - Κουρού
Πρωινή ξενάγηση της πόλης με τα όμορφα αποικιακά κτίρια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλίας. Με ειδικά οχήματα θα περιηγηθούμε στους χώρους του κοσμοδρομίου και θα δούμε τις εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου και τις βάσεις εκτόξευσης. Η θέση του ευνοεί τις διαστημικές αποστολές λόγω της εγγύτητάς της με τον Ισημερινό, αλλά και διότι στα ανατολικά του διαστημικού κέντρου υπάρχει θάλασσα, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς η πορεία των διαστημικών αποστολών λίγα χιλιόμετρα μετά την εκτόξευσή τους είναι συνήθως ανατολική. Η συγκεκριμένη τοποθεσία για το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλίας επιλέχθηκε από τη Γαλλική κυβέρνηση το 1964, ανάμεσα σε 14 άλλες "υποψηφιότητες". Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Κουρού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ
Κουρού, Νησί του Διαβόλου (Devil's Island)
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με Καταμαράν για το περίφημο "Νησί του Διαβόλου", ένα νησιωτικό συγκρότημα τριών νησιών, των Île Royale, Île St Joseph και Île du Diable, που από το 1762 αποτελούσε τόπο διέλευσης εξερευνητών, στη συνέχεια σκλάβων και στο διάστημα 1852-1939 τόπο εκτόπισης ποινικών και πολιτικών κρατουμένων από τη Γαλλία, μεταξύ των οποίων ο Ντρέιφους και ο Πεταλούδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
Κουρού - Σεν Λωράν ντι Μορονί - Αλμπίνα - Παραμαρίμπο/Σουρινάμ (τέως Ολλανδική Γουιάνα)
Πρωινή αναχώρηση για το Σεν Λωράν ντι Μορονί. Σύντομη περιήγηση στο Camp de la Transportation - τόπο προσωρινής κράτησης αρχικά σκλάβων και αργότερα κρατουμένων μέχρι την οριστική μεταφορά τους σε διάφορες τοποθεσίες της Γαλλικής Γουιάνας. Στη συνέχεια θα διαπλεύσουμε με μηχανοκίνητη πιρόγα τον ποταμό Μαρονί - σύνορο μεταξύ Γαλλικής Γουιάνας και Σουρινάμ - με προορισμό την Αλμπίνα, απ΄ όπου θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα του Σουρινάμ (πρώην Ολλανδική Γουιάνα), το Παραμαρίμπο (Paramaribo) ή Παρ'μπο, όπως συχνά αποκαλείται εν συντομία η πόλη. Το Σουρινάμ, η μικρότερη σε έκταση χώρα της Νότιας Αμερικής, έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1975. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ
Παραμαρίμπο, Ξενάγηση, Κομετζουίν
Το Παραμαρίμπο, με τις εμφανείς επιδράσεις των Κάτω Χωρών, φημίζεται για την πολυεθνική πληθυσμιακή του σύσταση, στην οποία αντιστοιχεί μία εξίσου μεγάλη ποικιλία λατρευτικών χώρων. Το πανέμορφο ιστορικό του κέντρο ανακηρύχθηκε το 2002 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της πρωινής ξενάγησής μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, το μεγαλύτερο τζαμί της Καραϊβικής, τη Συναγωγή, κτίρια Ολλανδικής αρχιτεκτονικής 18ου και 19ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην περιοχή του Κομετζουίν (Commewijne) που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Σουρινάμ, ακριβώς απέναντι από το Παραμαρίμπο. Εδώ θα δούμε παλιές αποικιακές φυτείες ζαχαροκάλαμου, καφέ, κακάο κλπ. Θα κάνουμε μια στάση στην πρώην φυτεία Πέπερποτ για να επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις της και το πανέμορφο της φυσικό πάρκο. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο Φρούριο του Νέου Άμστερνταμ (Fort Nieuw Amsterdam), που βρίσκεται σε μια στρατηγική τοποθεσία: στη συμβολή των ποταμών Σουρινάμ και Κομετζουίν, κοντά στον ωκεανό. Το μεγάλο αυτό φρούριο κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς στο διάστημα 1734-1747 ως άμυνα για τις φυτείες που βρίσκονταν κατά μήκος των δύο ποταμών. Επίσης, θα γνωρίσουμε μία φυλή του Σουρινάμ που έχει τις ρίζες της στην Ινδονησία/πρώην Ολλανδικές Ινδίες - είναι απόγονοι εργαζομένων στις φυτείες που είχαν μεταφερθεί εδώ από τους Ολλανδούς αποικιοκράτες στις αρχές του 19ου αιώνα και αποκαλούνται Γιαβανέζοι, δηλαδή λαός της Ιάβας. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και απολαμβάνοντας το ποτό μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ολόκληρα κοπάδια δελφινιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

9η ΜΕΡΑ
Παραμαρίμπο - Τζορτζτάουν/Γουιάνα (τέως Βρετανική Γουιάνα)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τζορτζτάουν (Georgetown), την πρωτεύουσα της τέως Βρετανικής Γουιάνας, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 26 Μαΐου 1966. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ
Τζορτζτάουν - Καταρράκτης Καγιατέρ - Ζούγκλα Γουιάνας/Δάσος Ιβοκράμα, Ποταμός Εσεκουίμπο
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση που θα μας οδηγήσει στον φαντασμαγορικό καταρράκτη Καγιατέρ, τον καταρράκτη με τη μεγαλύτερη ενιαία πτώση στον κόσμο. Ο καταρράκτης αυτός δημιουργείται στον παραπόταμο του Εσεκουίμπο (Essequibo) - τον Ποτάρο - και τη ροή κατά την θεαματική του πτώση από το ύψος των 230 μέτρων την συνοδεύουν αμέτρητα ουράνια τόξα. Θα εξερευνήσουμε αυτό το υπέροχο οικοσύστημα - με λίγη τύχη μάλιστα θα αντικρίσουμε το περίφημο πορτοκαλί πουλί cock of the rock ("κόκορας του βράχου", λόγω του κυκλικού λοφίου του αρσενικού) και τις γιγαντιαίες μπρομέλιες, στις οποίες ο μικροσκοπικός χρυσός βάτραχος περνά ολόκληρη τη ζωή του. Αφού απολαύσουμε τους καταρράκτες και το γύρω τους εκπληκτικό τοπίο από διάφορα σημεία που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για φωτογραφίες, θα συνεχίσουμε για το τεράστιο τροπικό παρθένο δάσος Ιβοκράμα στην καρδιά της Γουιάνας. Άφιξη και τακτοποίηση στο Iwokrama River Lodge. Στο δάσος Ιβοκράμα ζουν πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών και τελεί υπό κρατική προστασία, καθώς τα είδη που ενδημούν εκεί είναι ιδιαιτέρως σπάνια - αποτελεί ένα από τα τέσσερα τελευταία ανέγγιχτα τροπικά δάση του κόσμου, ένα ζωντανό εργαστήριο για τη διαχείριση των τροπικών δασών. Μετά τη δύση του ηλίου θα πλεύσουμε στον ποταμό Εσεκουίμπο - τον τρίτο μεγαλύτερο ποταμό της Νότιας Αμερικής μετά τον Αμαζόνιο και τον Ορινόκο - για να αναζητήσουμε καϊμάν και άλλα θηλαστικά, καθώς και διάφορα είδη νυκτόβιων πουλιών. Το βράδυ στη ζούγκλα είναι μαγευτικό! Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

11η ΜΕΡΑ
Ζούγκλα Γουιάνας, Indian House, Turtle Mountain, Βαρκάδα, Καταρράκτες Κουρουπουκάρι
Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα πλεύσουμε και πάλι στον ποταμό Εσεκουίμπο για να απολαύσουμε την αυγή, ακούγοντας το περίφημο τραγούδι των πτηνών της ζούγκλας! Θα επισκεφθούμε το νησάκι Indian House και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πέντε από τα είδη του πτηνού τινάμου. Επιστροφή στο lodge για πρωινό και αναχώρηση για το Turtle Mountain, το "Βουνό της Χελώνας", από όπου μετά την ανάβασή μας στην κορυφή του (360 μέτρα) θα αποζημιωθούμε με μια πραγματικά συναρπαστική θέα. Το βλέμμα μας θα χαθεί στις καταπράσινες εκτάσεις της ζούγκλας που σαν πράσινο, απάτητο χαλί απλώνεται μπροστά μας. Στη διαδρομή μας πιθανόν να δούμε σπάνια πολύχρωμα πτηνά και ζώα (αρμαδίλους, καπιμπάρα, αλιγάτορες κλπ.). Επιστροφή στο lodge. Το απόγευμα θα εκδράμουμε και πάλι για νέες εξερευνήσεις. Επισκεπτόμαστε τους καταρράκτες Κουρουπουκάρι για να δούμε Ινδιάνικα πετρογλυφικά και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια κοινότητα Ινδιάνων που ζουν μέσα στην αφιλόξενη αυτή ζούγκλα. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

12η ΜΕΡΑ
Ζούγκλα Γουιάνας, Ποταμός Εσεκουίμπο
Εισχωρούμε σήμερα στην καρδιά του δάσους Ιβοκράμα, φθάνοντας στις γέφυρες μεταξύ των πανύψηλων δέντρων, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε ύψος περίπου 30 μέτρων και εκτείνονται σε μήκος 150 μέτρων. Από εκεί, προστατευμένοι, θα δούμε σπάνια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον! Άφιξη και τακτοποίηση στο Atta Rainforest lodge. Διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ
Ζούγκλα Γουιάνας - Μπαρτίκα - Νησί Σλοθ, Fort Kyk-Over-Al - Τζορτζτάουν
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαρτίκα. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και βαρκάδα στον ποταμό Εσεκουίμπο μέχρι το νησάκι Σλοθ (Sloth Island) με τους αξιαγάπητους βραδύποδες, τις μαϊμούδες κλπ. και με πολλά είδη πουλιών. Από εκεί συνεχίζουμε για το νησί Fort Kyk-Over-Al, που φιλοξένησε κάποτε την πρώτη Ολλανδική αποικία στην περιοχή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τζορτζτάουν μέσω της γέφυρας Demerara, της μεγαλύτερης σε μήκος χαλύβδινης πλωτής γέφυρας του κόσμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

14η ΜΕΡΑ
Τζορτζτάουν, Ξενάγηση
Η Τζόρτζταουν βρίσκεται στην βόρεια ακτή της Νότιας Αμερικής, στην εκβολή του ποταμού Ντεμεράρα στον Ατλαντικό ωκεανό. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Βρετανούς το 1781, αναπτύχθηκε από τους Γάλλους με το όνομα Nouvelle Ville όταν απέκτησαν την αποικία το 1782, αλλά και από τους Ολλανδούς με το όνομα Στάμπροεκ (Stabroeck) μετά το 1784. Ονομάστηκε Τζόρτζταουν το1812 προς τιμήν του Γεωργίου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην πόλη με την θαυμάσια βικτωριανή αρχιτεκτονική θα δούμε μεταξύ άλλων τα ξύλινα αποικιακού ρυθμού κτίρια, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο, θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου - το ψηλότερο ξύλινο κτίριο στο κόσμο κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

15η ΜΕΡΑ
Τζορτζτάουν - Βίλλεμσταντ/Κουρασάο
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κουρασάο, μια νησιωτική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 ανήκε στις Ολλανδικές Αντίλλες. Απογευματινή άφιξη στο νησί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

16η ΜΕΡΑ
Βίλλεμσταντ, Περιήγηση
Πρωινή περιήγηση στην πρωτεύουσα του Κουρασάο, την Βίλλεμσταντ (Willemstad), που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα παραδοσιακά πολύχρωμα κτίρια Ολλανδικής αποικιακής αρχιτεκτονικής, θα δούμε το Φρούριο Άμστερνταμ - παλιό οίκημα της Ολλανδικής Εταιρείας Δυτικών Ινδιών, που σήμερα στεγάζει τα γραφεία της κυβέρνησης - καθώς και την παλαιότερη εν λειτουργία συναγωγή του δυτικού ημισφαιρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

17η ΜΕΡΑ
Βίλλεμσταντ/Κουρασάο - Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος το πρωί. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

18η ΜΕΡΑ
Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ