Έτσι θα φτιάξετε Ισπανική τορτίγια (Ομελέτα με πατάτες) - Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει συναρπαστική συνταγή

Πρέπει να την δοκιμάσετε! 

Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

1 κρεμμύδι, μεγάλο ή 2 μεσαία

2 πατάτες, μεγάλες ή 3 μεσαίες

7 αυγά, μεσαία

αλάτι

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

20 γρ. ρόκα

θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα αβγά.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε να πάει παντού, και αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από τη μία μεριά, μέχρι να ψηθεί το κάτω μέρος της ομελέτας και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι, και την τοποθετούμε ξανά στη φωτιά για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα με ρόκα και την πασπαλίσουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ