Ο πρίγκιπας Γκουστάβος και η Πριγκίπισσα Καρίνα υποδέχτηκαν το πρώτο τους παιδάκι - Γεννήθηκαν με παρένθετη μητέρα στην Αμερική

Tην Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, ήρθε στην ζωή ο γιος τους. 

 

Ο πρίγκιπας Gustav του Sayn-Wittgenstein-Berleburg και η σύζυγός του Carina Axelsson απέκτησαν ένα αγοράκι τον Μάιο μέσω παρένθετης μητέρας.

Ο ανιψιός της βασίλισσας Margrethe της Δανίας, παντρεύτηκε την επί 19 χρόνια σύντροφό του στη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι. 

Ο ερχομός του μωρού ήρθε, έπειτα από δύο δεκαετίες χάους για το ζευγάρι, το οποίο δεν μπορούσε να παντρευτεί για χρόνια λόγω ενός κληρονομικού κανόνα που είχε θεσπίσει ο παππούς του Gustav, ο πρίγκιπας Gustav Albrecht, ο οποίος ήταν ναζιστής.

Τη δεκαετία του 1930, όρισε στη διαθήκη του ότι ο Gustav δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή περιουσία αν παντρευτεί κάποια που δεν είναι προτεστάντισσα, ευγενούς και άριας καταγωγής.

Έως το 1944, εξαφανίστηκε ενώ υπηρετούσε ως αξιωματικός στον γερμανικό στρατό, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής κοντά στην Όρσα της Λευκορωσίας. Ο στρατιώτης κηρύχθηκε αγνοούμενος και κανείς δεν αναζήτησε επίσημη δήλωση θανάτου μέχρι που γεννήθηκε ο Gustav το 1969.

Η 54χρονη Carina Axelsson – η οποία είναι Αμερικανίδα συγγραφέας, γνωστή για την εφηβική αστυνομική σειρά “Model Under Cover” – έχει σουηδική και μεξικανική κληρονομιά και ως εκ τούτου δεν πληρούσε τον όρο της διαθήκης. Πέρυσι, στις 27 Απριλίου το δικαστήριο της Δανίας επιβεβαίωσε ότι ο Gustav θα μπορούσε να παντρευτεί την Axelsson στις 4 Ιουνίου 2022, ανέφερε το New My Royals.

Ωστόσο, ο αγώνας τους για τον έρωτα δεν ήταν εύκολος.

Ο πατέρας του Gustav, πρίγκιπας Richard, μπόρεσε να κληρονομήσει περιουσία επειδή η σύζυγός του – πριγκίπισσα Benedikte της Δανίας – πληρούσε τα αυστηρά και ελεγκτικά κριτήρια. Και αρχικά φαινόταν ότι αυτό θα γινόταν και με τη σύζυγο του Gustav, καθώς, σύμφωνα με το The Court Jeweller, το 2000 επρόκειτο να παντρευτεί την Elvire Pasté de Rochefort, η οποία καταγόταν από αριστοκρατική γαλλική οικογένεια.

Όμως, κατά συγκλονιστικό τρόπο, ο βασιλικός γάμος ακυρώθηκε μόλις δύο μήνες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία.

Το 2020, τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν ότι ο Gustav πληρούσε τους όρους της διαθήκης – και μπορούσε να κληρονομήσει το κάστρο Berleburg, όπου παντρεύτηκε με τη σύζυγό του μπροστά σε 80 καλεσμένους.\

Instagram/eugeniagaravani

Έναν χρόνο μετά απέκτησαν το μωράκι τους, μέσω παρένθετης μητέρας, αναφέρει ο λογαριασμός detdanskekongehus στο Instagram.

Tην Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, ήρθε στην ζωή ο γιος τους. 

Ο νεογέννητος πρίγκιπας γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόσο ο πρίγκιπας Γουστάβ όσο και η πριγκίπισσα Καρίνα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της γέννησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ