Δολοφονία Καρολάιν: Δύο παρεμβάσεις από τον πιλότο, ένταση στη δίκη - «Πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» (βίντεο)

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει» κατέθεσε η Άλκηστις Ηγουμενάκη ψυχίατρος – τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν θα δώσει τελικά αύριο το πρώτο μάθημα των Πανελλαδικών

Η απόφαση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως άλλαξε προκειμένου να δώσει το «παρών» στην αίθουσα του Εφετείου όπου δικάζεται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, τον Μάιο του 2021, και να παρέμβει εκφράζοντας αντιρρήσεις για μαρτυρίες που ακούστηκαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το συνήγορο του ο κατηγορούμενος επέλεξε να παραστεί στη δίκη του και να μην δώσει τελικά εξετάσεις καθώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για τη μεταγωγή του. Πάντως, οι αλλεπάλληλες διακοπές της δίκης φόρτισαν το κλίμα και προκάλεσαν την δυσαρέσκεια του δικαστηρίου η οποία σήμερα εκφράστηκε μέσα από τα λόγια του προέδρου.

«Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης» ανέφερε ο πρόεδρος με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, με τη σειρά του, να απαντά : «Το ήθος και το ποιον μας είναι συγκεκριμένο. Προέκυψε και ένα κώλυμα με ένα πενταμελές στο Πειραιά, ακούστηκαν πολλά και εκτός δικαστικής αίθουσας. Δεν ήμαστε εδώ για να παρακωλύσουμε τη δικαιοσύνη, οι εξελίξεις των δικών που συμμετέχουμε μας δημιουργούν πολλά προβλήματα». «Το ΜΟΕ είναι το ανώτερο δικαστήριο!» ήταν το σχόλιο του προέδρου λίγο πριν στο βήμα του μάρτυρα ανέβει, για να ολοκληρώσει την κατάθεση της, η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά η οποία είχε στενή σχέση με την άτυχη Καρολάιν λόγω της κοινής τους αγάπης για τα ζώα.

Διαβάστε ακόμα: Ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν δεν έχει φύγει ποτέ για τις Φιλιππίνες - Τι αποκάλυψε η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη για τον άτυχο παππού (βίντεο)

Η Αγγελική Γερολυμάτου, κατέθεσε πως η Καρολάιν απέφευγε τις αναφορές στον κατηγορούμενο. «Δεν μου είχε πει ποτέ κάτι θετικό ή αρνητικό για κατηγορούμενο» ανέφερε και περιέγραψε πως η 20χρονη «ήταν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι του και η ζωή του ξεκινούσε από το απόγευμα…. Είχα καθημερινή επαφή με την Καρολάιν είτε από κοντά είτε μέσω τηλεφώνου».

Η μάρτυρας περιέγραψε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως «ευγενικό» που «πολλές φορές όταν μιλούσε, μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν». Το σχόλιο του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορίας σχετικά με τις αναφορές της κ. Γερολυμάτου προκάλεσε την έκρηξη του κατηγορούμενου πιλότου που έκανε λόγο για «συνεχόμενη ειρωνεία».

«Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού»

Την εικόνα πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλούσε εκ μέρους της Καρολάιν μετέφερε στο δικαστήριο και η φίλη της Θεώνη Αγγελακοπούλου η οποία είχε συναντηθεί με την 20χρονη λίγες ώρες πριν τη δολοφονίας της.

«Ήταν πρόσχαρο, κοινωνικό παιδί. Ήταν εξωστρεφής και της άρεσε να βγαίνει έξω» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία αναφερόμενη στον κατηγορούμενο τον χαρακτήρισε «συμπαθητικό». «Θεωρούσα λίγο παράταιρο το κομμάτι της διαφοράς ηλικίας και ότι παρατούσε όλη τη ζωής της για να είναι με κάποιον» σημείωσε η φίλη της Καρολάιν και συμπλήρωσε «Θυμάμαι ότι όταν την είχα ρωτήσει για την εγκυμοσύνη, είχε πάρει το λόγο ο κατηγορούμενος. Και όταν την είχα ρωτήσει για τις σπουδές, είχε πάρει και πάλι το λόγο ο κατηγορούμενος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εγκατάσταση στο κινητό που έδειχνε με gps που βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή».

Διαβάστε ακόμα: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Το τέρας δεν θα ξαναδεί ποτέ την εγγονή μου (βίντεο)

Η μάρτυρας μετέφερε στους δικαστές το μήνυμα που της είχε στείλει η Καρολάιν την μοιραία ημέρα στο οποίο της ζητούσε να συναντηθούν λέγοντας πως «είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά».

Περιγράφοντας την άφιξη της Καρολάιν στο ραντεβού της η μάρτυρας ανέφερε πως το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέχεια «απρόσκλητος».

«Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» σημείωσε στην κατάθεση της προσθέτοντας πως η Καρολάιν δεν της είχε εκμυστηρευτεί ότι επιθυμούσε να χωρίσει.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί η Καρολάιν. «Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί» κατέθεσε η κοπέλα εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει την Καρολάιν.

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Είπε κάτι όταν ήρθε εκείνη τη μέρα στο ραντεβού στο Παγκράτι;

Μάρτυρας: Μου έδειξε μία δυσαρέσκεια. Ήταν πιο παγερή. Όταν ήρθε σταμάτησε να μου μιλάει για ζωή σπίτι. Μιλούσε και για τους δύο, ο κατηγορούμενος. Ήταν διαρκώς με το μωρό.

Η αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ήρθε, στην αναφορά της πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, ότι πήγε με το ελικόπτερο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν.

«Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο» τόνισε ο κατηγορούμενος ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικό που στη συνέχεια εξετάστηκε από το δικαστήριο, από τις καταγραφές του κινητού του προέκυψε πως κινήθηκε στο χώρο μετά τον θάνατο της Καρολάιν σε χρόνο που υποτίθεται πως ήταν δεμένος και φιμωμένος.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η ψυχίατρος – τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν, Άλκηστις Ηγουμενάκη η οποία εκτίμησε πως ο κατηγορούμενος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας». «Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει» εξήγησε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση λείπει και η ενσυναίσθηση απέναντι στους γονείς της Καρολάιν. «Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει» ανέφερε η ψυχίατρος η οποία εξέφρασε τη θέση πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος χειραγώγησε τόσο την Καρολάιν όσο και τις οικογένειες τους.

«Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το εγώ παρά πολύ έντονο, δε μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους» κατέθεσε και αναφέρθηκε σε ένα γράμμα που ο κατηγορούμενος έστειλε, μέσω του πατέρα του, στη μητέρα της Καρολάιν. Όπως κατέθεσε η μάρτυρας ο κατηγορούμενος πιλότος στο γράμμα χρησιμοποιεί συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα λέγοντας στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» και «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ». «Αυτό το γράμμα θέλει να δείξει στο παιδί του» ανέφερε η ψυχίατρος η οποία δίνοντας τη δική της ερμηνεία ο κατηγορούμενος επέλεξε αυτό τον τρόπο για να προετοιμάσει το μέλλον του.

 

 

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανός να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

«Στις διαταραχές προσωπικότητας, αισθάνομαι φυσιολογικός. Είμαι εγώ φυσιολογικός και σωστός. Είμαι πολύ φυσιολογικός που δε θέλω να βγει. Το βασικό γνώρισμα της διαταραχής προσωπικότητας είναι ο μη σεβασμός στα θέλω και δικαιώματα του άλλου» είπε η μάρτυρας η οποία αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις που είχαν διατυπώσει οι γονείς της Καρολάιν για τη σχέση της με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο αλλά και να κληθεί ως μάρτυρας ο πατέρας του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ