Αλεξανδράκης - Γαληνέα: Έτσι ήταν το σπίτι που στέγασαν τον έρωτά τους - Τους το έκανε δώρο η μητέρα της

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα σε ηλικία 85 ετών....

Μία από τις πιο ευγενικές μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Νόνικα Γαληνέα, πέθανε σήμερα, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 85 της χρόνια. Είχε χαρακτηριστεί ως η «μεγάλη κυρία του θεάτρου», το οποίο υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως μεταφράστρια ή θιασάρχης.

Είχε τιμηθεί για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο το 2006 με το βραβείο «Κυβέλη», ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που ερμήνευσε στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου στην αγγλική γλώσσα και η μόνη που έχει πρωταγωνιστήσει 6 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, η Νόνικα Γαληνέα έπαιξε και στον κινηματογράφο, σε πέντε ταινίες, μεταξύ των οποίων «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ σποραδικές ήταν και οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση.

Μετά τον χωρισμό της με τον σύζυγό της Νίκο Μουτούση, υπήρξε αγαπημένο ζευγάρι με τον μεγάλο πρωταγωνιστή Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον οποίο έζησαν μαζί για 21 χρόνια, μέχρι το 1990.

Το διάσημο θεατρικό ζευγάρι γνωρίστηκε το καλοκαίρι του 1969 στο θέατρο 

Ο έρωτας τους ήταν αμοιβαίος και σύντομα ο Αλεξανδράκης χώρισε από τη γυναίκα του και έμεινε στο σπίτι της Νόνικας. Το σπίτι αυτό της είχε κάνει δώρο η μητέρα τηςm αναφέρει χαρακτηριστικά το koitamagazine, το οποίο μας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες... 

Η διακόσμηση του σπιτιού ήταν ένας συνδυασμός πολύτιμων αντικειμένων, ταιριασμένων με ''φθηνά υλικά'' όπως λόγου χάρη ένας λευκός σγρε, ελληνικός τοίχος.

Που τελείωνε η επιρροή της Νόνικας και που άρχιζε η προσωπική σφραγίδα του Αλεξανδράκη ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει κάνεις. 

Διαβάστε όλόκληρο το άρθρο στο koitamagazine.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ