Ο Σπύρος Σούλης προτείνει: 7 Tips για να διακοσμήσετε με κεριά το καθιστικό σας - Δημιουργήστε μία ζεστή ατμόσφαιρα!

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεγέθη και ύψη.

Η διακόσμηση του καθιστικού με κεριά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από το spirossoulis.com, για τη διακόσμηση του σπιτιού σας με κεριά: 

Επιλέξτε τα σωστά κεριά:

Επιλέξτε κεριά που συμπληρώνουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ρουστίκ στιλ στα έπιπλα και τα αντικείμενα, επιλέξτε κεριά σε γήινους τόνους ή φυσικά υλικά όπως η σόγια.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεγέθη και ύψη:

Όταν συνδυάζετε κεριά σε διαφορετικά μεγέθη και ύψη τότε προσθέτετε περισσότερο βάθος και ενδιαφέρον στη διακόσμησή σας. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε κηροπήγια, μοντέρνα ρεσό, στιλάτα πιατάκια και βάσεις για να δημιουργήσετε ένα πολυεπίπεδο αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα σημείο που θα κλέβει τις εντυπώσεις:

Αν έχετε αρκετά κεριά διάσπαρτα στον χώρο καλό είναι να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί σε ένα σημείο όπως για παράδειγμα σε ένα τραπέζι ή ράφι και να τα τοποθετήσετε με ωραίο τρόπο πάνω σε έναν διακοσμητικό δίσκο για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή σύνθεση στον χώρο.

Επιλέξτε τα κατάλληλα αρώματα:

Στη διακόσμηση δεν πρέπει να δίνετε μόνο σημασία σε αυτό που βλέπετε αλλά και σε αυτό που σας κάνει να αισθάνεσθε ο χώρος στον οποίο βρίσκεστε. Η μυρωδιά είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο για έναν χώρο γιατί τον χαρακτηρίζει ακριβώς όπως κάνουν τα έπιπλα, τα χρώματα και τα αντικείμενα. Επομένως καλό είναι να επιλέγετε ποιοτικά κεριά με φίνα αρώματα για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά με άρωμα λεβάντας στο υπνοδωμάτιο και κεριά με άρωμα βανίλιας ή άρωμα λουλουδιών στο σαλόνι.

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες:

Οι καθρέφτες μπορούν να αντανακλούν το φως από τα κεριά σας, δημιουργώντας μια ζεστή και ελκυστική λάμψη. Τοποθετήστε έναν καθρέφτη πίσω από μια σύνθεση κεριών για να ενισχύσετε την επίδρασή τους. Εναλλακτικά μια άλλη στιλάτη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διακοσμητικό δίσκο καθρέφτη αντί να τον κρεμάσετε πίσω στον τοίχο.

Κάψτε τα κεριά σας με ασφάλεια: Για να αποφύγετε τον κίνδυνο μιας πυρκαγιάς στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε πολύ όταν καίτε τα κεριά σας. Κρατήστε τα μακριά από παιδιά από κατοικίδια, από εύφλεκτα αντικείμενα, μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη και χρησιμοποιήστε κατάλληλα κηροπήγια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ