Καλοκαιρινή εκδρομή στη Λήμνο: 5 ημέρες/ 4 νύχτες - Το νησί με τα κρυστάλλινα νερά & τα γοητευτικά παραδοσιακά χωριά!

Βιαστείτε να κλείσετε το πακέτο σας!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

5 μέρες αεροπορικώς σε Λήμνος - Μύρινα - Πολιόχνη - Μούδρο – Κοντοπούλι - Καβείριο - Κότσινα - Νέα Κούταλη - Παραλία Νεβγάτης - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης.  Διαμονή στο κεντρικό DIAMANTIDIS HOTEL 4* στην Μύρινα µε πρωινό. 

Οι αναχωρήσεις είναι: 12,25/7, 12,30/8

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Λήμνος – Μύρινα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λήμνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας DIAMANTIDIS HOTEL 4*. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε το μπάνιο, τη βόλτα και τον καφέ σας και στη συνέχεια γεύμα στην ταβέρνα «Άλιμος» στο Ρωμαίικο Γιαλό με φανταστικό ηλιοβασίλεμα και θέα το Άγιο Όρος (έξοδα ατομικά). Το βράδυ χρόνος ελεύθερος.

2η ΜΕΡΑ
Μύρινα - Ελεύθερη Μέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με πρωτεύουσα του νησιού, τη Μύρινα. Εκεί θα δούμε τον Ρωμαϊκό και τον Τούρκικο γιαλό, τα εκπληκτικά αρχοντικά της Μύρινας που βρίσκονται στην παραλία και τον Αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Μύρινας. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε το μπάνιο μας στα «Ρηχά Νερά», τον καφέ μας στην παραλία Ρωμαίικος Γιαλός και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

3η ΜΕΡΑ
Γύρος Νησιού
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την εκδρομή μας στο ανατολικό κομμάτι του νησιού και επισκεπτόμαστε την Πολιόχνη, που θεωρείται η αρχαιότερη ευρωπαϊκή πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν υπήρχε κάποιο ζήτημα σχετικά με την πόλη, οι κάτοικοι της Πολιόχνης συγκεντρώνονταν σε ένα χώρο με λίθινα έδρανα για να πάρουν αποφάσεις. Αυτό τον χώρο οι αρχαιολόγοι τον ονόμασαν ‘Βουλευτήριο’ και θεωρείται η αρχαιότερη κατασκευή όπου μαζεύονταν οι άνθρωποι για να συζητήσουν τα προβλήματα του τόπου τους. Συνεχίζουμε για την παλιά πρωτεύουσα της Λήμνου, τον Μούδρο. Εκεί βρίσκεται ένα απολιθωμένο δάσος ηλικίας περίπου 20 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και ο κόλπος του Μούδρου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Πλήρως εξοπλισμένη πόλη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες του. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των Ταξιαρχών, ενώ θα επισκεφθούμε το καλοβαλμένο διατηρημένο συμμαχικό νεκροταφείο. Στη συνέχεια στάση στο χωριό Κοντοπούλι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του νησιού, για να επισκεφθούμε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο «λακαριό», οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπιο ούζο και ρακί σε συνδυασμό με εκλεκτά μεζεδάκια, ενώ παράλληλα θα μας συντροφεύει ένα βίντεο, που θα προβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής του ούζου/ρακί. Επόμενη επίσκεψη στον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι Χλόη της Λήμνου, απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης και σε απόλυτη τριγωνική διάταξη με το αντίστοιχο ιερό της Ίμβρου. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Κότσινα. Στην όμορφη διαδρομή μας, θα περάσουμε από την Αλυκή, η οποία ήταν για αιώνες η κύρια πηγή αλατιού για τους κατοίκους, που συγκεντρώνονταν από όλο το νησί για να συλλέξουν το πολύτιμο αλάτι. Σήμερα στην περιοχή μπορεί κανείς να παρατηρήσει εκατοντάδες είδη πουλιών που την χρησιμοποιούν ως στάση για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, ενώ στην Αλυκή έχει παρατηρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ροζ φλαμίνγκο στην Ελλάδα. Στη συνέχεια περνάμε από τον Κότσινα, εδώ όπου έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που είχε γίνει γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στα όμορφα νερά του Κότσινα και για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

4η ΜΕΡΑ
ΚυριΕργαστήριο Μελιού «Μελίχρυσος» - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών «Αχιλαδέλλης» - Κοντιά – Κούταλη (Ναυτικό Μουσείο) – Παραλία Νεβγάτης
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να γευτούμε το θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου στον «Μελίχρυσο», τον ‘Βασιλιά’ των ελληνικών μελιών που ξεχωρίζει τόσο για το άρωμά του όσο και για το κεχριμπαρένιο του χρώμα. Η μέρα μας συνεχίζεται με επίσκεψη στο παραδοσιακό τοπικό Λημνιακό εργαστήριό Αχιλαδέλλης με ντόπια γλυκά από το 1945 (έξοδα ατομικά). Μετέπειτα κατευθυνόμαστε προς το όμορφο παλιό χωριό Κοντιά, με τους ανεμόμυλους στους λόφους του, το εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και τα χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια, τα οποία ανήκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίου. Προαιρετική επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί και είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία. Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, την πατρίδα πολλών προσφύγων από την Μικρά Ασία και της οικογένειας του ξακουστού Κουταλιανού, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές, όταν για δεκαετίες απ’ τη νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία Νεβγάτης και το γεύμα μας και αργότερα το απόγευμα, επιστροφή και ελεύθερος χρόνος στη Μύρινα.

5η ΜΕΡΑ
Μύρινα – Παραλία Πλατύ – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στην παραλία Πλατύ για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και οι ταξιδιώτες μας που αναχωρούν το μεσημέρι θα μεταβούν στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής τους, ενώ οι υπόλοιποι, θα επιστρέψουν στη Μύρινα όπου θα έχουν χρόνο ελεύθερο για καφέ και βόλτα, μέχρι το βράδυ που θα πάρουν την πτήση της επιστροφής τους (οι ταξιδιώτες που αναχωρούν το πρωί θα μεταβούν στο αεροδρόμιο μετά το πρωινό).

Πτήσεις µε Sky Express (12-16/7):

Αθήνα – Λήμνος: 15:00 - 15:55 GQ320

Λήμνος – Αθήνα: 12:05 - 13:00 GQ323

Πτήσεις µε Sky Express (25-29/7):

Αθήνα – Λήμνος: 10:40 - 11:35 GQ320

Λήμνος – Αθήνα: 16:45 - 17:40 GQ321

Πτήσεις µε Sky Express (12-16/8):

Αθήνα – Λήμνος: 15:00 - 15:55 GQ320

Λήμνος – Αθήνα: 16:45 - 17:40 GQ321

Πτήσεις µε Sky Express (30/8-3/9):

Αθήνα – Λήμνος: 15:00 - 15:55 GQ320

Λήμνος – Αθήνα: 22:25 - 23:20 GQ323

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ