Σεισμός στην Αταλάντη: 4,8 Ρίχτερ, αισθητός στην Αθήνα - "Δεν συνδέετε με το γνωστό ρήγμα που έχει δώσει 7 Ρίχτερ" λέει ο Ευθύμιος Λέκκας (βίντεο)

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:30 στην Αταλάντη, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έξω από την Αταλάντη, στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας, σημειώθηκε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση σημειώθηκε 13 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 13,6χλμ.

seismos_atalanti

Της δόνησης αυτής, ακολούθησαν δύο μικροτερες μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 λεπτών. Ο πρώτος ήταν 2,5 Ρίχτερ στα 9 χλμ ΒΔ του Ορχομενού και ο δεύτερος 2,6 Ρίχτερ στα 5χλμ ΔΝΔ της Αταλάντης.  

Στην τοποθέτησή του για τον σημερινό σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως: «Είναι κοντά στην Αταλάντη, δεν συνδέεται όμως με το ρήγμα της Αταλάντης. Υπάρχει ιστορικό με σεισμό 7 βαθμών. Έχουμε να κάνουμε με ρήγμα από τη μέσα πλευρά, Ορχομενό και Αμφίκλεια και όχι από τον Ευβοϊκό κόλπο. Παρόμοιο μέγεθος έχει δώσει σεισμός του 2013. Έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Αθήνα. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στη συνέχεια θα δούμε ποιο ρήγμα συνδέεται με αυτή τη δόνηση. Προήλθε από ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Τα ρήγματα σε Αμφίκλεια και Ορχομενό μπορούν να δώσουν δονήσεις στα 5 Ρίχτερ».

Η έκθεση του Ευρωμεσογειακού δίνει τη δόνηση στα 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 17 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Λιβαδειάς και εστιακό βάθος 2 χλμ.
 

euromesogeiako_seismos

Δήμαρχος Αταλάντης: «Έχουμε βγει έξω από τα σπίτια μας»

Ο Δήμαρχος Αταλάντης, Αθανάσιος Ζεκεντές μίλησε στο protothema.gr για την ισχυρή δόνηση που ταρακνούσε την περιοχή κι έγινε αισθητός και στην Αττική, λέγοντας: «Ήταν αισθητός σε όλη την περιοχή και συγκεκριμένα στο χωριό Έξαρχος. Έχουμε βγει όλοι έξω από τα σπίτια μας. Και εγώ αυτή την στιγμή που σας μιλάω είμαι έξω στο δρόμο, διότι υπάρχει ένας φόβος μετά το σεισμό. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να ήταν αυτός ο κυριος σεισμος να μην υπάρξει άλλος εξίσου δυνατός. Να γίνουν και οι μετασεισμικές ακολουθίες και να ηρεμήσουμε».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ