Παρουσίαση βιβλίου Γιάννης Τραβασσάρος - Ο διεθνής πρεσβευτής της ελληνικής μόδας

Ποιοι έδωσαν το "παρών"

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής με έντονο άρωμα ελληνικής παράδοσης πραγματοποιήθηκε,   στον «πανοραμικό»  6 ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Ελευθερουδάκη, Γιάννης Τραβασσάρος – ο διεθνής πρεσβευτής της ελληνικής μόδας

Στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από περιεκτικές περιγραφές και εντυπωσιακές εικόνες, αναβιώνουν η ζωή και το έργο του Γιάννη Τραβασσάρου: ενός σπουδαίου δημιουργού που καταξιώθηκε στο χώρο της μόδας, αποθεώθηκε για τη δουλειά του στις διεθνείς πασαρέλες και κατάφερε να τοποθετήσει τη μικρή Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής ραπτικής.

Γι’ αυτή τη συναρπαστική διαδρομή του αείμνηστου, μεγάλου σχεδιαστή μίλησαν η Αλίς Δικαίου, η σύζυγός του, Βαρβάρα Τραβασσάρου,  η Σοφίκα Ελευθερουδάκη, Γενική Διευθύντρια του ομώνυμου Εκδοτικού Οίκου, η Νίνα Βλάχου, Αντιδήμαρχος Κηφισιάς  και ο γιος του, Κάρολος Τραβασσάρος.

Η αγαπημένη συνεργάτιδά του κυρία Αλίς Δικαίου  μαζί με την 19χροωής της κόρη, Αλεξία και  τη σύζυγός του,  φορούσαν υπέροχες υφαντές δημιουργίες υψηλής ραπτικής του Τραβασσάρου. 

 Και οι δύο κυρίες καθώς και ο γιός του συγκίνησαν το κοινό με ιστορίες για το έργο και τη ζωή του μεγάλου δημιουργού,  υπενθυμίζοντας μοναδικές στιγμές από την κορυφαία καριέρα του στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο στο περίφημο «ρετιρέ» του Ξενοδοχείου με την ανεμπόδιστη θέα, από το Λυκαβηττό και την Ακρόπολη έως το Σαρωνικού και υπό τους μελωδικούς ήχους του αειμνήστου Μίκη Θεοδωράκη – και ιδιαίτερα του «Ζορμπά», που συνόδευαν πάντοτε τις εκδηλώσεις του Γιάννη Τραβασσάρου.

Το βιβλίο για τον Γιάννη Τραβασσάρο διατίθεται από την ιστοσελίδα books.gr καθώς και στο βιβλιοπωλείο BOOKTIQUE (Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι, τηλ. 210-7235-425)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ