Γνωρίστε την εμίρισσα του Κατάρ: Τη σχολίασε μέχρι και ο Guardian - «Το ανοιχτό μυαλό σε ένα βαθιά συντηρητικό βασίλειο» (φωτό - βίντεο)

Η κομψότητα της τράβηξε όλα τα βλέμματα....

Ψηλή, μελαχρινή, εντυπωσιακή, καλοντυμένη και πανέμορφη σε κάθε της εμφάνιση τραβάει σαν μαγνήτης όλα τα βλέμματα πάνω της. Αυτό συνέβη και την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, στον λαμπερό γάμο του πρίγκιπα διαδόχου της Ιορδανίας Χουσεΐν με την αρχιτέκτονα από τη Σαουδική Αραβία, Ράτζα Αλ Σαΐφ. Παρόλο, που στον βασιλικό γάμο οι γαλαζοαίματες παρουσίες ήταν πολλές με προεξάρχουσα την μητέρα του γαμπρού, βασίλισσα Ράνια, τις εντυπώσεις έκλεψε η 63χρονη σεΐχα Μόζα του Κατάρ, μια γυναίκα που συχνά την παρομοιάζουν με την αείμνηστη Τζάκι Κένεντι, γνωστή για την διαχρονική της κομψότητα.

Διαβάστε ακόμη: Bασιλικός γάμος στην Ιορδανία: Παρόντες οι royals από όλο τον κόσμο - Ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους (φωτό - βίντεο)

Η μητέρα του σημερινού σεΐχη του Κατάρ έκανε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στον πολυαναμενόμενο γάμο με δύο τουαλέτες του οίκου Valentino, ο οποίος αγοράστηκε από την καταριανή βασιλική οικογένεια το 2012 έναντι 700 εκατ. ευρώ. Η σεΐχα Μόζα εμφανίστηκε στο παλάτι Zahran του Αμμάν για την γαμήλια τελετή με εντυπωσιακό vintage μάξι σύνολο Valentino σε ροζ και μαύρη απόχρωση ενώ την κομψή της εμφάνιση ολοκλήρωσε με το μαύρο τουρμπάνι, ένα αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ. Την ίδια μέρα στην δεξίωση η «πιο κομψή γυναίκα στον κόσμο», όπως είθισται να την αποκαλεί ο διεθνής Τύπος, μαγνήτισε όλα τα βλέμματα με μάξι σιφόν τουαλέτα Valentino σε λάιμ απόχρωση.

Διαβάστε ακόμη: Γάμος της Ιορδανίας: Η εμίρισσα του Κατάρ φόρεσε δύο εκπληκτικά φορέματα - Με ροζ Valentino & lime Stephen Jones (φωτό)

mosa-m2

 

 

 

 

Η εντυπωσιακή σεΐχα είχε γοητεύσει και τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο

Στον βασιλικό γάμο της Ιορδανίας η σεΐχα Μόζα ξεχώρισε ανάμεσα σε κομψές γαλαζοαίματες παρουσίες, όπως η μητέρα του γαμπρού, βασίλισσα Ράνια, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα, η πριγκίπισσα Βεατρίκη από τη Βρετανία και πολλές άλλες. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η μητέρα του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ξεχωρίζει για την κομψότητά της. Το 2015 το περιοδικό Vanity Fair την κατέταξε στην κορυφή των διεθνώς πιο καλοντυμένων γυναικών ενώ οι θαυμαστές της στο Instagram έχουν δημιουργήσει σελίδα για την μελαχρινή σεΐχα με 318.000 ακολούθους.

Διαβάστε ακόμη: Γάμος Χουσεΐν - Ράτζουα Αλ Σάιφ: Το περίτεχνο φόρεμα της πριγκίπισσας Κέιτ σε vieux rose (φωτό - βίντεο)

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως, όταν τον Οκτώβριο του 2010 η σεΐχα μαζί με τον σύζυγό της επισκέφθηκαν το Κάστρο του Ουίνδσορ και συναντήθηκαν με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο αείμνηστος βασιλικός σύζυγος, που οι φήμες τον ήθελαν να έχει αδυναμία στο «ωραίο φύλο», δεν άφηνε από τα μάτια του την πανέμορφη σεΐχα του Κατάρ.

 

 

Η ίδια, η σεΐχα Μόζα σε παλαιότερη συνέντευξη στους Financial Times αποκάλυψε πως δεν διαθέτει στιλίστα καθώς δεν θα μπορούσε να βρει κάποιον που να καταλάβει αυτά που εκείνη θέλει. «Είναι για μένα μια πνευματική θεραπεία. Όταν αισθάνομαι εξαντλημένη επισκέπτομαι το dressing room, ψάχνω τις ντουλάπες μου και προσπαθώ να ανακατέψω τα ρούχα και να δημιουργήσω στιλ», είχε δηλώσει η πιο ισχυρή γυναίκα του Κατάρ. Η οικογένειά της διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη βρετανική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων τον ουρανοξύστη Σαρντ, που είναι ο ψηλότερος στην Ευρώπη και τα πολυκαταστήματα Harrods. Τον Απρίλιο του 2020 βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η πανίσχυρη σεΐχα Μόζα του Κατάρ αγόρασε σε τιμή που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου. Όμως, αμέσως το γραφείο της εξέδωσε λιτή ανακοίνωση η οποία τόνιζε πως τα σχετικά δημοσιεύματα είναι «παντελώς αναληθή». Τελικά, αποκαλύφθηκε πως τα πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας αγόρασε έναντι 800 εκατ. λιρών ο Αμπντούλ Χάντι Αλ Χαζρί, 40χρονος επιχειρηματίας από το Κατάρ και αδελφός της σεΐχα Αλ Ανούντ, της δεύτερης συζύγου του σημερινού σεΐχη του Κατάρ.

Διαβάστε ακόμη: Γάμος Χουσείν της Ιορδανίας: Απαστράπτουσα η Βασίλισσα Ράνια με φόρεμα Dior - Το δεύτερο φόρεμα από Elie Saab

«Το ανοιχτό μυαλό σε ένα βαθιά συντηρητικό βασίλειο», έγραψε ο Guardian για την σεΐχα του Κατάρ

«Η σεΐχα Μόζα είναι το ανοιχτό μυαλό σε ένα βαθιά συντηρητικό βασίλειο», είχε γράψει ο Guardian το 2010 σε αφιέρωμα για την μητέρα του σεΐχη του Κατάρ. Η Μόζα γεννήθηκε στο Κατάρ αλλά μεγάλωσε στην Αίγυπτο και στο Κουβέιτ καθώς ο πατέρας της εξορίστηκε επειδή ήταν αντίθετος με το καθεστώς στο πλούσιο εμιράτο. Το 1977, σε ηλικία 18 ετών η Μόζα επέστρεψε στην πατρίδα της και γνώρισε τον Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν απλώς μέλος της βασιλικής οικογένειας. Το 1995 ανέτρεψε τον πατέρα του με αιματηρό πραξικόπημα έχοντας την υποστήριξη του στρατού και πήρε την εξουσία.

 

 

Η Μόζα έχει πτυχίο Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακό στην Δημόσια Πολιτική του Ισλάμ από το πανεπιστήμιο του Κατάρ «Χαμάντ Μπιν Χαλίφα». Είναι η δεύτερη σύζυγος του τέως σεΐχη και μητέρα των 7 από τα 24 παιδιά του. Όμως, αν και ο σύζυγός της έχει τρεις συζύγους σε όλα τα επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό συνοδευόταν πάντα από εκείνη. Το 2007 και το 2010 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στη λίστα με τις 100 πιο δυναμικές γυναίκες στον κόσμο. Πάντως, η ίδια έχει δεχθεί και αρνητική κριτική καθώς δεν έχει εκφραστεί δημόσια για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, όπου οι γυναίκες θεωρούνται πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» και μέχρι την ηλικία των 25 ετών χρειάζονται την άδεια αρσενικού μέλους της οικογένειας για να παντρευτούν, να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Η σεΐχα Μόζα σε συνέντευξή της το 2015 ζήτησε «η διεθνής κοινότητα να δείξει υπομονή με τη χώρα της» και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να εκπαιδεύσετε τις γυναίκες θα πρέπει, επίσης, να εκπαιδεύσετε τους άντρες. Αν εκπαιδεύσετε τους άντρες, αυτοί θα παρέχουν τη δυνατότητα στις γυναίκες να μορφωθούν».

Διαβάστε ακόμη: Δεξίωση γάμου Χουσεΐν: Οι βαρύτιμες τουαλέτες των Βασιλισσών Ράνιας, Μάξιμα, Κέιτ, οι διάδοχοι Ολλανδίας & Βελγίου (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Γάμος της Ιορδανίας: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που επέλεξε η βασίλισσα Ράνια - Μοναδικά στιγμιότυπα από την παραμυθένια τελετή

Ο σύζυγός της, σεΐχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 από τον θρόνο υπέρ του γιου του Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Ο 43χρονος σεΐχης είναι ο δεύτερος γιος της Μόζα ενώ ο πρωτότοκος γιος της, Τζασίμ δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται για το θρόνο. Η Μόζα έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της 7 παιδιά, 5 γιους και δύο κόρες. Ο τέως σεΐχης έχει συνολικά 24 παιδιά από τους τρεις γάμους του.

Η Μόζα έχει συνδέσει το όνομά της με αξιόλογο έργο για την εκπαίδευση στο Κατάρ. Είναι πρόεδρος του «Ιδρύματος για την Πρόοδο της Εκπαίδευσης των Επιστημών και της Κοινότητας» και έχει αποφασιστικό ρόλο στην ίδρυση της «εκπαιδευτικής πόλης του Κατάρ», όπου έχουν δημιουργηθεί παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων για την εκπαίδευση των νέων στη Μέση Ανατολή.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ