Σεισμός στην Αταλάντη: Εξαφανίστηκε μέρος της παραλίας - Η θάλασσα κατάπιε τη «μύτη» στον Μύλο Αιδηψού (φωτό & βίντεο)

Καθίζηση υπέστη η παραλία Μύλος στην Αιδηψό μετά τον χθεσινό σεισμό 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Αταλάντη.

Σε εικόνες που δημοσίευσε στο Facebook ο Φώτης Παρακατσελάκης, φαίνεται το τοπίο στην παραλία να άλλαξε μετά τη σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ που έγινε αισθητή σε Αττική και Εύβοια.

Η παραλία Μύλος μετά τον σεισμό

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ανέφερε ότι υποχώρησε κομμάτι περίπου 150-200 τετραγωνικών. Όπως εξήγησε, είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβεί μετά από μια σεισμική δόνηση.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού

Φωτογραφίες: Φώτης Παρακατσελάκης

«Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών μάς ενημέρωσαν ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε ένα σημείο που γίνονται συγκεντρώσεις άμμου, οι οποίες υποχώρησαν, όπως υποχωρεί μια χιονοστιβάδα από κάποια δόνηση. Είναι κάτι το οποίο έχει ξανασυμβεί το 1995, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, μετά από κάποια σεισμική δόνηση» είπε.

 



Όπως ενημέρωσε ο κ. Κοντζιάς, αναμένουν το Ινστιτούτο να προχωρήσει σε αυτοψία. Στην παραλία έχει τοποθετηθεί σήμανση για να μην προσεγγίζουν οι πολίτες.

 

 

 

Η παραλία πριν και μετά το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Όπως γράφει και το diavlosnews.gr, ο σεισμός άλλαξε την όψη της παραλίας του Μύλου. Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν εικόνες από την παραλία πριν αλλά και μετά τον σεισμό που χτύπησε χθες τη Αταλάντη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ