Χριστίνα Ιορδανίδου: Το πρώτο παιδί του σωλήνα έγινε μαμά - Ήρθαν στην ζωή τα διδυμάκια της (φωτό - βίντεο)

Η πρώτη φωτογραφία με τα νεογέννητα δίδυμα....

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Iορδανίδου είναι το πρώτο παιδί του σωλήνα στην Ελλάδα.

Η μητέρα της, Στέλλα, αφηγήθηκε την συγκινητική ιστορία της στο voria.gr., πριν ένα χρόνο.

«Στη ζωή οι μάνες κάνουν όχι μόνο όσα μπορούν, αλλά κι όσα δεν μπορούν». Με αυτό το motto πορεύτηκε όλα τα χρόνια της ζωής της η Στέλλα Ιορδανίδου, η πρώτη ελληνίδα που απέκτησε παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης το 1982.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη η Στ. Ιορδανίδου παντρεύτηκε στα 21 της χρόνια, αλλά από πιο μικρή γνώριζε πως ένα πρόβλημα υγείας που είχε δεν θα της επέτρεπε να χαρεί τη μητρότητα. Ο σύζυγός της, έμπορος κρεάτων και εργολάβος, Θόδωρος Ιορδανίδης, την αγαπούσε πολύ και το αποδέχτηκε.

 

 

Μορφωμένη και έχοντας μια σχετική οικονομική άνεση, η κ. Ιορδανίδου έφυγε στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, σε ένα εξειδικευμένο κέντρο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματός της, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε, δεν έμενε έγκυος.

Δείτε επίσης: Στέλλα Ιορδανίδου : Η πρώτη Ελληνίδα & 13η στον κόσμο που γέννησε την κόρη της Χριστίνα με εξωσωματική - η συγκινητική ιστορία - τι κάνει σήμερα το πρώτο παιδί του σωλήνα

 

Μέχρι που το 1980 διάβασε στον βρετανικό τύπο για την έρευνα και την μέθοδο του Πάτρικ Κρίστοφερ Στέπτοου στο Λονδίνο και του έστειλε ένα γράμμα. Ο Στέπτοου την ενημέρωσε για ένα ταξίδι του στην Αθήνα, όπου συνεργαζόταν με τους γυναικολόγους Αλκιβιάδη Κόλλια και Στέλιο Κτενά και η κ. Ιορδανίδου βρέθηκε να συζητά μαζί του έχοντας στα χέρια της τον ογκώδη ιατρικό της φάκελο. Ο Στέπτοου της είπε πως δουλεύει πάνω σε μια πειραματική μέθοδο και υποσχέθηκε να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά αυτό ουδέποτε συνέβη.

Ο τοκετός στο «Μητέρα» που έγινε παγκόσμια είδηση

Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος για τις 5 Φεβρουαρίου 1982, αλλά περίπου έναν μήνα νωρίτερα το ένστικτο έστειλε την νεαρή μητέρα με τον σύζυγό της στην Αθήνα, στο μαιευτήριο «Μητέρα», γιατί ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η ομάδα των Αλκ. Κόλλια και Στ. Κτενά, διαπίστωσε πως υπήρχε πρόβλημα για το κυοφορούμενο βρέφος από την τροφοδοσία μέσω του πλακούντα και ο τοκετός ορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου. Ο Πάτρικ Στέπτοου έφτασε από το Λονδίνο συγκινημένος και έκπληκτος πριν καν μπει στο "Μητέρα" είδε τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφους και δημοσιογράφους να...κρέμονται από τις σκάλες.

«Πώς είσαι;» τη ρώτησε

«Πιο ήρεμη από ποτέ. Όλα θα πάνε καλά γιατρέ, το νιώθω», του απάντησε πριν κλείσει τα μάτια της, λόγω της αναισθησίας, για να ξεκινήσει η καισαρική τομή.

Η Χριστίνα Ιορδανίδου γεννήθηκε 3.250 γραμμάρια και ήταν υγιέστατη, όπως διαπίστωσε ένας σπουδαίος για την εποχή του νεογνολόγος. Τον τοκετό παρακολουθούσαν δεκάδες γιατροί του μαιευτηρίου μέσα από ένα μεγάλο τζάμι, ενώ οι δημοσιογράφοι -αρκετοί και από το εξωτερικό- διαγκωνίζονταν για μία δήλωση και μία φωτογραφία κι ο Τζίμης Πανούσης έγραφε «Το παιδί του σωλήνα».

Όσο ο Θόδωρος και η Στέλλα Ιορδανίδου κρατούσαν βουρκωμένοι στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδί, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η μικρή Χριστίνα ήταν ένα θαύμα της ιατρικής. Το πρώτο παιδί του σωλήνα που γεννήθηκε στην Ελλάδα και το 13ο σε όλο τον κόσμο. Το σπίτι της οικογένειας Ιορδανίδου στο Ωραιόκαστρο απέκτησε μια νέα ζωή.

Ο Θόδωρος Ιορδανίδης έβλεπε τη Χριστίνα να μεγαλώνει και έζησε την απόλυτη ευτυχία μέχρι τα 9 της χρόνια, όταν έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Γιώργος Γρηγοριάδης και Χριστίνα Ιορδανίδου: Ήρθαν στον κόσμο τα διδυμάκια τους

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Γρηγοριάδης, καθώς η σύζυγός του Χριστίνα Ιορδανίδου έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωρά τους,  με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο παρουσιαστής και η δημοσιογράφος έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και συμπλήρωσαν την οικογένειά τους με τα διδυμάκια τους.

 

Χθες το μεσημέρι, ο ίδιος γνωστοποίησε στα social media τα χαρμόσυνα νέα. Στην πρώτη φωτογραφία που πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram τον βλέπουμε να κρατά στην αγκαλιά του τα δίδυμα και να ευχαριστεί δημόσια την αγαπημένη του.

Τα μωρά είναι υγιέστατ, το κοριτσάκι βάρους 2.500 κιλών και ύψους 48 εκατοστών, γεννήθηκε πρώτο, ενώ  μόλις ένα λεπτό αργότερα, έφτασε στον κόσμο το δίδυμο αδελφάκι του. Ένα αγοράκι βάρους επίσης 2.500 κιλών και ύψους 48 εκατοστών επίσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ