Οι άνδρες είναι «ταύροι στο κρεβάτι», σύμφωνα με επιστήμονες, μέχρι την ηλικία των 70 ενώ οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον στα 65

Ο έρωτας  χρόνια δεν κοιτά λέει ο θυμόσοφος λαός.Πλέον τεκμηριώθηκε και επιστημονικά ότι η  ηλικία δεν εμποδίζει τους άνδρες να είναι  ταύροι στο κρεβάτι ακόμη και στα  βαθιά γεράματα σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες από ότι φαίνεται όσο περνούν τα χρόνια συντομεύει η   σεξουαλική τους  ζωή.

Ο έρωτας  χρόνια δεν κοιτά λέει ο θυμόσοφος λαός.Πλέον τεκμηριώθηκε και επιστημονικά ότι η  ηλικία δεν εμποδίζει τους άνδρες να είναι  ταύροι στο κρεβάτι ακόμη και στα  βαθιά γεράματα σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες από ότι φαίνεται όσο περνούν τα χρόνια συντομεύει η   σεξουαλική τους  ζωή.



Οι άνδρες ζουν λιγότερο αλλά έχουν διπλάσια πιθανότητα να είναι σεξουαλικά ενεργοί  στην τρίτη ηλικία με την απαραίτητη  προϋπόθεση να προστατεύουν  την υγεία τους». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, γράφει το iatropedia.gr.

Συγκεκριμένα στη μελέτη αναφέρεται πως η καλή κατάσταση της υγείας ενός άνδρα αποτελεί το «κλειδί» για μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα, όχι μόνο γι’ αυτόν αλλά και για τη σύντροφό του.

Όπως συμπέρανε η μελέτη  οι άνδρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμη 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες δυνητικά έχουν μόλις 10,5 χρόνια. Επιπλέον, οι άνδρες μεγάλης ηλικίας είναι πολύ πιθανότερο, σε σχέση με τις γυναίκες, να έχουν «ποιότητα» στη σεξουαλική τους ζωή και ενδιαφέρον για το σεξ.

Πάντως η ίδια έρευνα  κατέστησε σαφές ότι η μεγαλύτερη απόκλιση στη διάθεση  για σεξ παρατηρείται στην ηλικία των 75 – 85 ετών.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, φαίνεται ότι ένας άνδρας κατά μέσο όρο σταματά να έχει σεξουαλική ζωή γύρω στα 70 χρόνια του, περίπου οκτώ ή εννιά χρόνια πριν από το θάνατό του με βάση το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας τερματίζεται κατά μέσο όρο στα 65 χρόνια της, δηλαδή 17 ή 18 χρόνια πριν από τον θάνατό της με βάση πάντα το προσδόκιμο επιβίωσης στις ΗΠΑ.

Κλειδί η καλή υγεία

Σύμφωνα με την έρευνα,που δημοσιεύθηκε  στην επιστημονική επιθεώρηση BritishMedicalJournal ένα άτομο 55 ετών με καλή υγεία έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ. Αν είναι άνδρας, τότε χάρη στην καλή υγεία μπορεί να το απολαμβάνει κατά μέσο όρο για πέντε έως επτά ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία. Εάν είναι γυναίκα μπορεί να προσθέσει τρία έως έξι ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της.

Σε δηλώσεις τους οι επιστήμονες της έρευνας της έρευνας ανέφεραν πως δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό γιατί πολλές γυναίκες, ενώ έχουν λιγότερα χρόνια σεξουαλικής ζωής, δεν φαίνεται να το θεωρούν πρόβλημα. Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως η σεξουαλική ζωή των ανδρών στην τρίτη ηλικία μπορεί να  επωφελείται από διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα  που βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία, ενώ το αντίστοιχο  για τις γυναίκες βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ