Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλα μας φτιάχνει σήμερα η Νίκη Χρυσανθίδου

Τι θα γίνει όταν στις γαρίδες-σαγανάκι προσθέσετε μανέστρα; Ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο

Τι θα γίνει όταν στις γαρίδες-σαγανάκι προσθέσεις μανέστρα; Ένα φαγητό που θα σου μείνει αξέχαστο, από τη νίκη Χρυσανθίδου και το gastronomos.gr



Φωτό : Γιώργος Χρυσανθόπουλος

Υλικά
12 γαρίδες Νο 3 (δηλαδή μέτριου μεγέθους), φρέσκες ή κατεψυγμένες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 - 7 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα, μαζί με το χυμό τους (ή 4 ώριμες ντομάτες στην εποχή τους, τριμμένες)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
50 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο (ή λευκό κρασί)
100 γρ. φέτα, τριμμένη
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄     Μαγείρεμα 20΄

Διαδικασία

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια. Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
 
Παράλληλα, σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (ή τις ντομάτες), το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί), την τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά αλλά απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γρήγορο γιουβέτσι ζεστό.
 
Στο ποτήριΑνοίξτε ροζέ και σερβίρετε! Ροζέ από Ξινόμαυρο, ροζέ από Μοσχοφίλερο! Ανοίξτε και ένα Αγιωργίτικο, όχι φρέσκο όμως, να 'χει τα χρονάκια του!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ