Μμμμ... Πεντανόστιμη και λαχταριστή τούρτα από μπισκότα OREO από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου!


Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη μια συσκευασία double OREO, την κρέμα από το μπισκότο. Τρίβουμε τα OREO στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.

Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες double OREO σε χοντρά κομμάτια. Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα ΟRΕΟ.

Για την κρέμα OREO με σοκολάτα

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα . Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε. Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα OREO. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα OREO πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο ΟREO και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες.
Πασπαλίζουμε με μίνι ΟREO και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ