Ο πατέρας είναι πατέρας: Αγκαλιασμένες είναι στο τελευταίο «αντίο» η Μαρία και Ειρήνη, κόρες του Βαγγέλη Ρωχάμη (βίντεο)
Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του Έλληνα "πεταλούδα" Βαγγέλη Ρωχάμη
Στα Βασιλικά Ευβοίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, τελέστηκε σήμερα το πρωί η εξόδιος ακολουθία του Βαγγέλη Ρωχάμη, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 73 ετών.
Στο τελευταίο «αντίο» βρέθηκαν οι κόρες του Μαρία και Ειρήνη, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον πατέρα τους συντετριμμένες και αγκαλιασμένες. Επίσης, στην κηδεία βρέθηκε και η αδελφή του Φωτούλα, αλλά και λίγοι συγγενείς και στενοί φίλοι του.
Ο Βαγγέλης Ρωχάμης ζούσε στο Λευκαντί, μόνιμα, από το 2000 όταν και αποφυλακίστηκε με βούλευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες της ζωής του νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας με νεφρική ανεπάρκεια.
Σημειώνεται πως ο εκλιπών ήταν μια εμβληματική φιγούρα της παρανομίας τις δεκαετίες του ’80 και ’90, μένοντας στην ιστορία για τις πολλές αποδράσεις του από τις ελληνικές φυλακές, πότε μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και πότε σαν κύριος από την μπροστινή πύλη του Κορυδαλλού χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.
Διαβάστε ακόμα: Πέθανε ο Έλληνας «πεταλούδας», Βαγγέλης Ρωχάμης – Ο διαβόητος κακοποιός είχε πραγματοποιήσει πάνω 10 αποδράσεις (βίντεο)
Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης
Ο Βαγγέλης Ρωχάμης γεννήθηκε το 1951. Ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρηση της. Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5.
Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr