Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας μαγειρεύει σουφλέ τυριών: Μαστιχωτό, αφράτο & πεντανόστιμο!

Ο συνδυασμός των τεσσάρων τυριών δίνει πιπεράτη γεύση.

Υλικά 

Για το σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά

  • 400 γρ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 550 ml φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • 4 ασπράδια χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2΄.
  • Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.

Για τα μακαρόνια

  • Τα βράζουμε για 6΄ και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Στην σάλτσα ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  • Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με κουτάλα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε.
  • Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος).
  • Αδειάζουμε όλο το μίγμα  στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12΄-15΄. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.
  • Σερβίρουμε ζεστά.

Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας μαγειρεύει: Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα - Εύκολα, γρήγορα & με όλα τα μυστικά!

Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει: Σούπα μινεστρόνε - Ιδανική για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα! (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr