Σαλάτα με μάνγκο και καπνιστό σολομό μας φτιάχνει ο σεφ μας Βασίλης Παπαζαχαρίου-Εξωτική και εύκολη ό,τι πρέπει για βράδυ!

Υλικά για 2 άτομα



Για την σαλάτα

Mix σαλάτα 250 γρ
(Μαρούλι γαλλικό, iceberg, λολα πράσινη )
Καπνιστός σολομός 90 γρ
Μανγκο (ώριμο) 50 γρ
Παρμεζάνα σε λωρίδες 30 γρ

Για την sauce

Μουστάρδα Dijon 10 γρ
Μαγιονέζα10 γρ
Ηλιέλαιο 50 ml
Ελαιόλαδο 50 ml


Ρίχνουμε σε μια μπασινα όλα τα υλικά μας σε ενα μπωλ τοποθετούμε την μουστάρδα κ την μαγιονέζα κ σιγα προσθέτουμε το ηλιέλαιο κ το ελαιόλαδο ανακατεύοντας ελαφρώς. Ρίχνουμε την βινεγκρετ σερβίρουμε αμέσως.

Who is who



O Βασίλης Παπαζαχαρίου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef στο Piu Verde, ενώ παράλληλα έχει την επιμέλεια των menu σε εστιατόρια και σε όμιλο ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αναλαμβάνει την μαζική εστίαση (catering) σε εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, ή prive ως “chef at home”.
Είναι λάτρης της Mεσογειακής και δημιουργικής κουζίνας και έχει δουλέψει κατά καιρούς σε εστιατόρια που έχουν διακριθεί με Χρυσούς Σκούφους. Είναι γνώστης της μοριακής γαστρονομίας ενώ πολλές φορές με «πειράγματα»  παντρεύει το gourmet με το παραδοσιακό.
Δημιουργίες και αφιερώματά του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικά περιοδικά  και σε οδηγούς ψυχαγωγίας ενώ τη δουλειά του παρουσιάζει συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές.





Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ