Εσείς ξέρετε την ιστορία των σοκολατένιων πασχαλινών αβγών και πότε καθιερώθηκαν ως έθιμο;

Το πασχαλινό σοκολατένιο αβγό είναι μια σχετικά νέα παράδοση. Η προέλευση των αυγών του Πάσχα, και πολλά άλλα σύγχρονα σύμβολα, όπως το λαγουδάκι, πηγαίνουν πολύ πίσω και χρονολογούνται πριν από τον Χριστιανισμό.

Το πασχαλινό σοκολατένιο αβγό είναι μια σχετικά νέα παράδοση. Η προέλευση των αυγών του Πάσχα, και πολλά άλλα σύγχρονα σύμβολα, όπως το λαγουδάκι, πηγαίνουν πολύ πίσω και χρονολογούνται πριν από τον Χριστιανισμό. Η ιστορική ανάμειξη των χριστιανικών και των εβραϊκών πεποιθήσεων, έχει αφήσει κληρονομιά σε πολλά από τα πράγματα που ίσως να θεωρούμε δεδομένα για το Πάσχα και τις παραδόσεις του σήμερα.



Το πασχαλινό σοκολατένιο αβγό

Τα πρώτα πασχαλινά σοκολατένια αβγά ήταν τυλιγμένα σε απλό χαρτί και πολύ αργότερα εξελίχθηκαν ώστε να συσκευάζονται σε λαμπερά αλουμινόχαρτα και να προσφέρονται σε εντυπωσιακά κουτιά ή καλάθια. Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί ένα νέο είδος σοκολάτα, αλλά δεν μπορούσε με επιτυχία να φορμαριστεί ώστε να πάρει το κοίλο σχήμα του αυγού. Τα πρώτα αυγά ήταν από συμπαγή σοκολάτα, και φτιαχνόντουσαν από πολλές στρώσεις πάστας σοκολάτας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ