Έχει πλάκα... η είδηση: ''Γαλλίδες'' μέλισσες παρήγαγαν μπλε και πράσινο μέλι, γιατί;

Αφωνοι έμειναν μελισσοπαραγωγοί στο Ριμποβίλ της βορειοανατολικής Γαλλίας, όταν διαπίστωσαν μυστηριώδεις μπλε και πράσινες σκιές στο μέλι που παρήγαγαν οι μέλισσές τους.Αφωνοι έμειναν μελισσοπαραγωγοί στο Ριμποβίλ της βορειοανατολικής Γαλλίας, όταν διαπίστωσαν μυστηριώδεις μπλε και πράσινες σκιές στο μέλι που παρήγαγαν οι μέλισσές τους.

Οπως αναφέρει το Reuters, από τον Αύγουστο, μελισσοκόμοι της πόλης έβλεπαν μέλισσες να επιστρέφουν στις κυψέλες τους μεταφέροντας άγνωστες πολύχρωμες ουσίες που έδιναν στο μέλι τους αφύσικες σκιές.

Σαστισμένοι οι μελισσοκόμοι άρχισαν να παρακολουθούν τα σμήνη των μελισσών και διαπίστωσαν ότι αντί να πετούν προς τα λουλούδια, πήγαιναν σε εργοστάσιο της Mars που παράγει τις καραμέλες M&M's, και βρισκόταν πολύ κοντά στα μελίσσια και έπαιρναν τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για να χρωματίσει τις καραμέλες της.

Η Mars μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Το απούλητο «χρωματιστό» μέλι αποτελεί τώρα πονοκέφαλο για τους μελισσοκόμους και ο συνεταιρισμός ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας.

Το εργοστάσιο αποφάσισε, τελικά, να καλύπτει τις πρώτες του ύλες προκειμένου να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μέλισσες.

Πηγή: ethnos.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ