Story: Πώς ο Κώστας Σχοινιού ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει μια φωτογραφία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το 1982 , η Αλίκη Βουγιουκλάκη επέλεξε τον Κώστα Σχοινιού , ανάμεσα σε πολλούς νέους τότε ηθοποιούς που βρέθηκαν στην οντισιόν της Αλίκης Βουγιουκλάκη για την «Εβίτα».

Μετά την αποκάλυψη του socialista.com.cy και “Κύπριοι Ηθοποιοι“, ότι ο Κώστας Σχοινιού, στα πρώτα του βήματα έπαιξε πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, κι αυτά τη δεκαετία του 80, μια νέα ιστορία έρχεται στο φώς.

Το 1982 , η Αλίκη Βουγιουκλάκη επέλεξε τον Κώστα Σχοινιού , ανάμεσα σε πολλούς νέους τότε ηθοποιούς που βρέθηκαν στην οντισιόν της Αλίκης Βουγιουκλάκη για την «Εβίτα».


Τότε είχαν βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία. Την οποία ο Κύπριος ηθοποιός είχε στο καμαρίνι του οταν έπαιζε με την Μαρία Αλιφέρη την περίοδο όπου  είχε καεί το Θέατρο ΡΕΞ . Και όμως εκείνη την μέρα όπως διηγείται στο socialista.com.cy, o Κώστα Σχοινιού “Με κίνδυνο της ζωής μου, παρότι οι πυροσβέστες δεν με άφηναν, εγώ μπήκα μέσα στο θέατρο και την πήρα ως ενθύμιο”.

Η ιστορία αυτή μας γυρίζει πίσω στο 1984 όταν ήταν  τελειόφοιτος της δραματικής σχολής .. και  έπαιζε στο έργο “Μανταμ Ορτανς” με την Μαρία Αλιφέρη και τον Γιάννη Μπέζο . Μετά την πυρκαγιά  έκλεισε ο θίασος για ένα μήνα και μετακόμισαν  στο δημοτικό του Πειραιά … όπου έγινε χαμός απο το κόσμο, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει ο Κώστας Σχοινιού.

Με την Αλίκη γνωρίστηκε το  1983 , όταν ήταν δευτεροετής της σχολής . “Τότε έπαιζα με Βέγγο- Παράβα – Ψάλτη-Φωτοπουλο και άλλους σε επιθεώρηση και ήρθε ο χορογράφος της Αλίκης, ο  Δημήτρης Παπάζογλου να δει την παράσταση μας. Μετά ήρθε στα καμαρίνια,  μου συστήθηκε και μου είπε οτι θα γινόταν οντισιόν για την Εβίτα και αν με ενδιέφερε να πάω . Πήγα ήταν πάνω απο 300 ηθοποιοί μεταξύ αυτών και επώνυμοι. Απο όλους αυτούς πήραν 12 . Μεταξύ αυτών και εμένα

Και δεν είναι μόνο η συνεργασία τους και η φωτογραφία τους μια όμορφη ανάμνηση. Είναι και πολλές στιγμές μαζί πάνω στη σκηνή και κάτω απο τη σκηνή. Αξέχαστη στιγμή με την Αλίκη ήταν όταν έπεσα σε μια σκηνή με τον Μπονάτσο κάτω και είχα σπάσει το πόδι μου… και η Αλίκη με πλήρωνε χωρίς να παίζω και της είπα οτι θα εμφανίζομαι στις σκηνές που δεν θα χόρευα. Αυτό το είχε εκτιμήσει πολύ και μου είπε “Εσυ παιδί μου μια μέρα θα πας μπροστά αγαπάς πολυ το θέατρο

sss099-728x800

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που ρίσκαρε την ζωή του για να σώσει , ήταν μια μέρα στα γενέθλια της!

Πηγή: socialista.com.cy - Έλενα Τσιακούπη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ