Το ροχαλητό των μικρών παιδιών, δεν είναι εντελώς αναίτιο

  Μήπως το παιδί σας ροχαλίζει; Αν ναι, ίσως θα έπρεπε να συζητήσετε αυτό το θέμα με τον παιδίατρό σας και να μην το περνάτε έτσι αψήφιστα. Οι παιδίατροι θα πρέπει συνήθως να ζητάνε πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου του παιδιού σας, καθώς και οποιαδήποτε ροχαλητό που επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση.

 

 Μήπως το παιδί σας ροχαλίζει; Αν ναι, ίσως θα έπρεπε να συζητήσετε αυτό το θέμα με τον παιδίατρό σας και να μην το περνάτε έτσι αψήφιστα.

Οι παιδίατροι θα πρέπει συνήθως να ζητάνε πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου του παιδιού σας, καθώς και οποιαδήποτε ροχαλητό που επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση.

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ένα σημάδι της αποφρακτικής άπνοιας, κάτι που προκαλείται είτε από διογκωμένες αμυγδαλές, είτε από κρεατάκια στην μύτη, είτε με κάποιον άλλον λόγο τον οποίο όμως θα πρέπει να διερευνήσει ο γιατρός.

 

 

Για μία ακόμη φορά θα σας υπενθυμίσουμε ότι ο ανήσυχος ύπνος των μικρών παιδιών έχει συσχετισθεί με μαθησιακά και συμπεριφορικά προβλήματα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Αν το παιδί ξυπνάει στη διάρκεια της νύχτας εξ αιτίας του ροχαλητού, γεγονός που σημαίνει σύνδρομο αυξημένων αντιστάσεων ή υπνική άπνοια,τότε είναι απαραίτητη κάποια θεραπεία.

Τα παιδιά που βασικά πρέπει να εξετάζονται είναι αυτά που ροχαλίζουν σε μια πολύ τακτική καθημερινή βάση, που έχουν επίμονο και δυνατό ροχαλητό και που φαίνεται ότι δυσκολεύονται πάρα πολύ να αναπνεύσουν και να αποκοιμηθούν.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ