Ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και μαύρη ζάχαρη !!!

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο, του Βαγγέλη Δρίσκα  

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο, του Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο

μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο

μισό φλιτζάνι ζωμό κότας

ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό

Εκτέλεση

Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο. Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο.

Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει.

Το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή  βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ