Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Χρήσιμες συμβουλές για να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να έχουν υπομονή!

Η υπομονή διδάσκει στα παιδιά την αξία της ευχαρίστησης που έρχεται ύστερα από την αναμονή, μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για την συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού.

Η υπομονή διδάσκει στα παιδιά την αξία της ευχαρίστησης που έρχεται ύστερα από την αναμονή, μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για την συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού.

mom-talking-about-charity-with-young-daughter

Η υπομονή βοηθάει τα παιδιά να σκέφτονται, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και να αντισταθμίζουν την παρορμητικότητα τους. Η αξία της υπομονής έγκειται στην ικανότητά της να οδηγεί στην εσωτερική ηρεμία και τη συναισθηματική δύναμη του χαρακτήρα.

Ξεκινήστε αργά
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Διδάξτε μικρές δόσεις υπομονής στο παιδί σας από πολύ νωρίς. Για παράδειγμα, ζητήστε του να ηρεμήσει και να περιμένει ήσυχα για 1-2 λεπτά μέχρι να του βάλετε περισσότερο γάλα στο ποτήρι του. Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά είναι μια αρχή. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε να το παροτρύνετε να δείξει υπομονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του.

Διδάξτε τον αυτοέλεγχο
Η υπομονή για τα παιδιά είναι ένας τρόπος να ελέγξουν τα συναισθήματα και τις πράξεις τους, ακόμη κι όταν είναι ανήσυχα ή κουρασμένα. Αναγκάστε το παιδί σας να αποκτήσει κάποιο είδος αυτοελέγχου, πριν ικανοποιήσετε το αίτημα του. Με αυτόν τον τρόπο, θα του δείξετε ότι η ανυπομονησία δεν είναι ο σωστός τρόπος για να πάρει αυτό που θέλει.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ