«Πυρά» Τσίπρα κατά κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εξέφρασε ο Α. Τσίπρας μιλώντας χθες στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εξέφρασε ο Α. Τσίπρας μιλώντας χθες στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την απόφασή της να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου επιχειρήθηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης απέτυχε, καθώς ούτε τα ελλείμματα μειώθηκαν, ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και οι τιμές αυξήθηκαν, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν φυσικό πόρο, αναγκαίο και αναντικατάστατο για την ανθρώπινη επιβίωση.

Οι μόνοι που έτριβαν τα χέρια τους ήταν οι νέοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων. Που έβλεπαν την κερδοφορία των εταιρειών τους να αυξάνεται και τη τσέπη τους να γεμίζει, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε αντίστοιχες αποφάσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία που αφού οι ιδιωτικοποιήσεις απέτυχαν επανήλθαν στο κράτος, ενώ σημείωσε ότι στη Γερμανία διατηρείται ο δημόσιος έλεγχος.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν αφήσουμε να πουληθεί, τώρα, η ΕΥΔΑΠ, με βάση την τρέχουσα αξία των μετοχών της, το ελληνικό δημόσιο θα λάβει το εξευτελιστικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ, ενώ η πραγματική της αξία εκτιμάται σε πάνω από 6,5 δισ. ευρώ. Ένα τίμημα μικρότερο και από πινάκιο φακής, είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ