Πατριάρχης Σερβίας: «Ο Θεός τιμώρησε τα Βαλκάνια για την Κοντσίτα-Ξεπλένει με αυτό τον τρόπο τη Σερβία από τις αμαρτίες της»

Η Κοντσίτα Βουρστ, η νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, προκάλεσε τις πλημμύρες στα Βαλκάνια που άφησαν πίσω τους 50 νεκρούς. Αυτό είπαν οι ηγέτες της ορθόδοξης εκκλησίας στη Σερβία και στο Μαβροβούνιο!

Η Κοντσίτα Βουρστ, η νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, προκάλεσε τις πλημμύρες στα Βαλκάνια που άφησαν πίσω τους 50 νεκρούς. Αυτό είπαν οι ηγέτες της ορθόδοξης εκκλησίας στη Σερβία και στο Μαβροβούνιο!Οπως ανέφερε ο Economist, o Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας Ειρηναίος χρησιμοποίησε την καταστροφή για να επιτεθεί στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της χώρας με αφορμή την πρόσφατη νίκη της Κοντσίτα Βουρστ στη Eurovision. Είπε ότι οι πλημμύρες ήταν «μία τιμωρία από τον Θεό για τις φαυλότητές τους» και προσέθεσε: «Ο Θεός ξεπλένει με αυτό τον τρόπο τη Σερβία από τις αμαρτίες της».

O Independent αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Πατριάρχη Ειρηναίου έγιναν με στόχο την Κοντσίτα Bουρστ η οποία ζει στην Αυστρία.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος του Μαυροβουνίου άφησε επίσης να εννοηθεί ότι φταίει η νικήτρια της Γιουροβίζιον για τις πλημμύρες λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να απορρίψουν «τις φιγούρες που μοιάζουν στον Ιησού».

«Η πλημμύρα αυτή δεν είναι σύμπτωση, αλλά προειδοποίηση» είπε ο Επίσκοπος Μαυροβουνίου και Παραλίων Αμφιλοχίας. «Ο Θεός έστειλε τις βροχές, ως υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να ενταχθούν στην άγρια πλευρά» πρόσθεσε.

Η Ρωσική εκκλησία έχει χαρακτηρίσει την Κοντσίτα ως «βδέλυγμα», λέγοντας ότι η νίκη της αποτελεί «ένα ακόμη βήμα προς την απόρριψη της χριστιανικής ταυτότητας του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ