Εμπρός λοιπόν Αθηναίοι & Θεσσαλονικείς τραγουδήστε ή απλά ακούστε σε λιμάνια, στρατόπεδα, κλειστούς και υπαίθριους χώρους ονόματα μικρά και μεγάλα για ένα ατελείωτο μελωδικό Ιούνιο!


Και καθώς ένας ακόμη φθινοπωρινός Ιούνιος ενσκήπτει στην πόλη -με τον αστικό μύθο που θέλει το Φεστιβάλ Βιβλίου στην Παραλία να συνοδεύεται πάντα από κατακλυσμούς και διάφορα άλλα τροπικά φαινόμενα να επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά-, μετά από έναν μάλλον μουσικά φειδωλό χειμώνα, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για θερινό συναυλιακό υπερφόρτο.

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/crowdsurf.jpg

Σε λιμάνια, στρατόπεδα, κλειστούς και υπαίθριους χώρους, καθημερινές ή σαββατοκύριακα, η πόλη φιλοξενεί μικρότερα ή μεγαλύτερα (και κάποια πραγματικά μεγάλα) ονόματα από διάφορα ρεύματα της διεθνούς σκηνής και ετοιμάζεται να ακούσει πολλή μουσική.



Την αυλαία ανοίγουν στις 4 Ιουνίου οι Tuxedomoon, η κολλεκτίβα που τρεις δεκαετίες τώρα πειραματίζεται με στόχο να κάνει μουσική που δεν έχει ακουστεί ξανά. Post punk, new wave, ηλεκτρονικά πειραγμένος μινιμαλισμός και jazz fusion σε ένα live από αυτά που δεν ξέρεις ποτέ πώς θα σε βρει το τέλος τους.



Μία μέρα αργότερα, στις 5 Ιουνίου, μια μικρή διοργάνωση υπόσχεται ένα μεγάλο βήμα για το  μουσικό -και όχι μόνο- μέλλον της πόλης. Το αθηναϊκό Plisskën Festival, που δημιουργήθηκε το 2010 για να προσφέρει πολλαπλές μουσικές εμπειρίες, και γρήγορα κατάφερε να κατακτήσει δημοφιλία αλλά και μια πολυπόθητη θέση σε έγκυρους φεστιβαλικούς οδηγούς, όπως αυτός του Pitchfork, δίπλα σε μεγαθήρια όπως το Coachella, το Primavera, το Sonar και το Roskilde, ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν το αθηναϊκό διήμερο, και στήνει, σε συνεργασία με τη Love Light Productions το πρώτο Plisskën Fest Thessaloniki.

Το event της Θεσσαλονίκης, σαφώς φτωχότερο από τον αθηναϊκό οργασμό των 5 stages, 68 καλλιτεχνών, special events και πολλών παράλληλων δραστηριοτήτων, έχει στόχο να λειτουργήσει ως βραδιά γνωριμίας με το κοινό και προθέρμανσης για τις μεγάλες νύχτες που έρχονται: από τον προσεχή χειμώνα,  το Plisskën Fest Thessaloniki καθιερώνεται και ακολουθεί κατ' εικόνα και μουσική ομοίωση τη διοργάνωση και το line-up του μεγάλου αθηναϊκού αδερφού.

Στη φετινή εκδοχή, το line-up διαμορφώθηκε με άξονα έναν κατά βάση κιθαριστικό ήχο και αποτελείται από τους indie rock/post hardcore, βρώμικα θορυβώδεις, αμερικανούς Girls Against Boys (με τον τραγουδιστή τους Scott McCloud να απειλεί ότι μάλλον πρόκειται για την τελευταία φορά που εμφανίζονται στην Ελλάδα), τους Βέλγους Raketkanon (sludge metal, experimental drift, chaotic psychedelica) και τους Θεσσαλονικείς This Is Nowhere, Roundlights και Kid Galax.

Πατήστε εδώ για δείτε τη συνέχεια - elculture.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ