Αυτοί είναι οι νικητές της πρώτης 3D Printed Car Design Challenge! Δείτε πως είναι λοιπόν ένα αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή! (φωτό)

Τους νικητές της πρώτης 3D Printed Car Design Challenge, που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η διοργανώτρια, Local Motors.

Τους νικητές της πρώτης 3D Printed Car Design Challenge, που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η διοργανώτρια, Local Motors.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη σχεδίων και concepts που θα επηρεάσουν το όχημα το οποίο προορίζεται να εκτυπωθεί «ζωντανά» στο πλαίσιο του IMTS 2014 (International Manufacturing Technology Show- 8 με 13 Σεπτεμβρίου) στο Σικάγο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος διήρκεσε έξι εβδομάδες, καταχωρήθηκαν πάνω από 200 συμμετοχές, από άνω των 30 χωρών από όλο τον κόσμο. Ακολούθησε περίοδος ψηφοφορίας διάρκειας μίας εβδομάδας και αξιολόγηση των προτάσεων από ανεξάρτητη ομάδα κριτών, με τελικό αποτέλεσμα την ανάδειξη επτά σχεδίων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

 Μεγάλος νικητής ήταν το Strati, του Μικέλε Ανόε από την Ιταλία, το οποίο και αναμένεται να αποτελέσει την κύρια έμπνευση για το 3D printed πρωτότυπο. «Είναι απλό και ξεκάθαρο, με χαρακτήρα» δήλωσε ο Μπρε Πέτις, διευθύνων σύμβουλος της MakerBot και ένας εκ των κριτών. «Έχει ένα ωραίο στυλ το οποίο ʽδένειʼ στα αλήθεια». Σύμφωνα με τη Λόνι Λαβ, του Robotics and Manufacturing Systems Research στο Oak Ridge National Laboratory, το σχέδιο προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της καινοτομίας, της πολυπλοκότητας και της πρακτικότητας. Έχει καλές 3D γραμμές και η ανασυρόμενη οροφή είναι πραγματικά cool».

LOCALMOTORS

Το Internal Strut Frame.

Ο Μικέλε θα λάβει βραβείο 5.000 δολαρίων και θα προσκληθεί για να δει τη «ζωντανή» κατασκευή του οχήματος τον Σεπτέμβριο.

Πέρα από το Strati, ξεχώρισαν και άλλα έξι σχέδια για την καινοτομία και τη δημοτικότητά τους. Κάποια από τα χαρακτηριστικά τους ενδέχεται να ενσωματωθούν στο τελικό πρωτότυπο, ενώ οι σχεδιαστές τους θα λάβουν βραβεία 1.000 δολαρίων ο καθένας. Πρόκειται για τα Internal Strut Frame, Aeroblade, 3DPCX, LM Supernova, Mirage, LM e-Spider.

LOCALMOTORS

To Aeroblade.

Αν και δεν θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα κατασκευάζεται αυτοκίνητο μέσω 3D εκτύπωσης (τη διάκριση αυτή κατέχει το Urbee, από το 2010), η γνώση που θα προκύψει από την κατασκευή του οχήματος στο IMTS αναμένεται να βοηθήσει στην παραγωγή ενός μοντέλου παραγωγής αργότερα, και ανοίγοντας τον δρόμο για καθιέρωση της ευρείας χρήσης της 3D εκτύπωσης στην αυτοκινητοβιομηχανία μακροπρόθεσμα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ