Marianna G: Η νέα κολεξιόν μαγιό της Μαριάννας Γουλανδρή Βαρδινογιάννη - Ο Σάκης Ρουβάς, η Κάτια Ζυγούλη, η Δούκισσα Νομικού & η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν εκεί! (φωτό)

Δυνατό και παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα των 300 και πλέον προσκεκλημένων στο εστιατόριο Matsuhisa Athens του Astir Palace Resort στη Βουλιαγμένη, για τη σχεδιάστρια μόδας Μαριάννα Γ. Γουλανδρή,  και τις γεμάτες φως, χαρά και έμπνευση δημιουργίες της!

Δυνατό και παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα των 300 και πλέον προσκεκλημένων στο εστιατόριο Matsuhisa Athens του Astir Palace Resort στη Βουλιαγμένη, για τη σχεδιάστρια μόδας Μαριάννα Γ. Γουλανδρή,  και τις γεμάτες φως, χαρά και έμπνευση δημιουργίες της!


H νεαρή σχεδιάστρια απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ταλαντούχα είναι αλλά και πόσο πολύ λατρεύει την Ελλάδα και εμπνέεται από τον ελληνικό πολιτισμό, αφού η Συλλογή της “MARIANNA G. EXCLUSIVE SWIMWEAR 2014” απέπνεε τη γοητεία της ελληνικής μυθολογίας και την ομορφιά της ελληνικής φύσης, ενώ δεν έλειπε και η μαγεία της Ανατολής.   



Ακόμα πιο θερμό ήταν το χειροκρότημα για τη Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, όταν, με τη σεμνότητα που τη διακρίνει, υποκλίθηκε μπροστά στο κοινό λέγοντας: «Ελπίζω να περάσατε ωραία. Θέλω να ευχαριστήσω τη γιαγιά μου που με ενέπνευσε στη  δουλειά μου και εύχομαι να μπορέσω να κάνω τα μισά από όσα έχει κάνει εκείνη. Είναι η ηρωίδα μου!».


Είναι γνωστό ότι η Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, εγγονή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου  «Όραμα Ελπίδας», έχει ως πρότυπο τη γιαγιά της και από πολύ μικρή παρακολουθεί και θαυμάζει το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση αυτού του έργου. «Πιστεύω,  δήλωσε η Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, ότι είναι τιμή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την «ΕΛΠΙΔΑ». Είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα. Στη σημερινή εκδήλωση,  παρόλο που όλα είναι ωραία και διασκεδαστικά και έχει δοθεί βάρος στη μόδα, ο βασικός στόχος είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθεί βοήθεια στους ανθρώπους που τη χρειάζονται. Παρ όλο που η Ελλάδα είναι μια τόσο όμορφη χώρα, και την προωθώ πάντα με όποιον τρόπο μπορώ,  αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να γίνεται. Μπορούμε πάντα να βοηθάμε, για να κάνουμε την αλλαγή και τα πράγματα καλύτερα».


 Την εκδήλωση, που εκτός από επίδειξη μόδας περιλάμβανε και γεύμα, παρουσίασε η  Δούκισσα Νομικού: «Σας καλωσορίζω, είπε,  σε μια εκδήλωση ξεχωριστή όπου η μόδα δείχνει το άλλο της πρόσωπο. Αυτό που δεν νοιάζεται μόνο για την ομορφιά, αλλά και για την ψυχή του ανθρώπου. Τις ανάγκες και τις αγωνίες του. Μια εκδήλωση ιδιαίτερη όπου μια ξεχωριστή και ταλαντούχα σχεδιάστρια, η Μαριάννα Γουλανδρή, καταθέτει εδώ , μαζί με τη δουλειά της, την αγάπη της για την Ελλάδα που εμπνέει τις συλλογές της αλλά και την αγάπη της για τους Έλληνες. Μια αγάπη που όλα αυτά τα χρόνια στάλαζε στην καρδιά της μια γυναίκα πρότυπο: Η γιαγιά της, Μαριάννα  Βαρδινογιάννη. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», μας εμπνέει πάντα και μας μαθαίνει πώς να βοηθάμε ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας. Όπως ίσως ξέρετε, η σημερινή παρουσίαση της Συλλογής MARIANNA G είναι αφιερωμένη  στο νέο όραμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό στη χώρα μας, την παντελή έλλειψη μοσχευμάτων μυελού των οστών για όσους χρειάζονται μεταμόσχευση ως μόνη σωτηρία για τη ζωή τους. Και αυτή η σωτηρία δεν είναι εύκολη γιατί χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές για να βρεθεί ο ένας δότης που θα μπορεί να προσφέρει το ένα, το μοναδικό συμβατό μόσχευμα. Πριν λίγες μέρες, έγινα κι εγώ εθελόντρια δότης. Και βρίσκω συγκλονιστικό το γεγονός πως η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί μια μέρα να σωθεί μόνον από μένα. Η διαδικασία για να γίνεις εθελοντής δότης είναι πάρα πολύ απλή και η χαρά που νοιώθεις, η συγκίνηση ότι μπορεί να σώσεις μια ζωή, είναι τεράστια. Ας γίνουμε δότες όλοι! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Σήμερα λοιπόν, δεν θα απολαύσουμε μόνο ένα ωραίο fashion show σε ένα τόσο ξεχωριστό καλοκαιρινό περιβάλλον, αλλά θα δυναμώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της συμμετοχής στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Στους λίγους μήνες της λειτουργίας της, η Τράπεζα Εθελοντών γίνεται όλο και δυνατότερη,  γράφοντας καθημερινά νέα μέλη που αγκαλιάζουν και στηρίζουν το έργο της. Εδώ και λίγο καιρό, η σχεδιάστρια Μαριάννα Γουλανδρή,  ως εθελόντρια δότης και η ίδια, έχει θέσει τον εαυτό της και τη δουλειά στην υπηρεσία αυτού του μεγάλου σκοπού. Ας δούμε λοιπόν τις μοναδικές δημιουργίες “Marianna G.”! Το brand “Marianna G.” έχει ήδη διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει κατακτήσει μια λαμπερή θέση στο χώρο της μόδας ».


Ακολούθησε η επίδειξη της  Συλλογής  “MARIANNA G. EXCLUSIVE SWIMWEAR 2014”, που περιλάμβανε μαγιό, μπικίνι και ολόσωμα, ρούχα και αξεσουάρ παραλίας καθώς και καφτάνια, όλα από φίνα υφάσματα και με άριστη ραφή. Κυρίαρχοι ήταν οι γήινοι χρωματικοί τόνοι όπως το πράσινο, το καφέ και το χρώμα της άμμου, ενώ οι μονοχρωμίες εναλλάσσονταν με μοτίβα από πεταλούδες και zig zag. Βεβαίως δεν έλειπαν οι χρυσές λεπτομέρειες, που αποτελούν σημείο- κλειδί της καλλιτεχνικής ταυτότητας της Μαριάννας G.


Τις δημιουργίες της Μαριάννας G. στόλιζαν εντυπωσιακά κοσμήματα, όλα επιλογές της Λάουρας Λαλαούνη, «της πολύ καλής μου φίλης», όπως είπε η Μαριάννα Γουλανδρή «με την οποία είχα τη χαρά φέτος να συνεργαστώ». Τα κοσμήματα από εννέα αντιπροσωπευτικές συλλογές του Ηλία Λαλαούνη, εμπνευσμένες από την ιστορία τέχνης της αρχαίας Ελλάδας, τη φύση και την τεχνολογία, επιλέχτηκαν με γνώμονα τις δημιουργίες της Μαριάννας Γουλανδρή προσαρμόζοντας το νέο πνεύμα ελληνικής δημιουργίας με κοσμήματα, που αναλλοίωτα στο χρόνο, μπορούν να στολίσουν τη σύγχρονη γυναίκα.

Το σκηνικό της παρουσίασης ήταν απλό, φυσικό, και στο ίδιο πνεύμα ήταν το μακιγιάζ και τα χτενίσματα των μοντέλων που παρουσίασαν τη Συλλογή “MARIANNA G. EXCLUSIVE SWIMWEAR 2014”,   δημιουργώντας  έτσι τον ιδανικό καμβά πάνω στον οποίο αποτυπώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο η έντονη προσωπικότητα των ρούχων και των κοσμημάτων.


Το fashion show παρακολούθησαν η  Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η μητέρα της σχεδιάστριας, κυρία Χριστιάννα Γουλανδρή, καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι της σχεδιάστριας, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, fashion editors, διεθνείς bloggers, εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

 Μεταξύ άλλων το παρών στην εκδήλωση έδωσαν :

Η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η Πριγκίπισσα Τατιάννα, η Πρέσβης της Αυστραλίας, κυρία Jenny Bloomfield, o Πρέσβης της Ιαπωνίας, Masuo Nishibayashi, και η σύζυγός του Kikoko, η σύζυγος του Πρέσβη του Μαρόκου, κυρία  Khadijia El Ansari,  η σύζυγος του Πρέσβη της Νορβηγίας, κυρία Marie Teige Larsen, η σύζυγος του Πρέσβυ της Τουρκίας, κυρία Zeynep Uras, ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς και η σύζυγός του Κάτια Ζυγούλη,  η κυρία Ζέττα Αντσακλή, η κυρία Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη, η κυρία Τζίνα Αλοιμόνου Βαρδινογιάννη, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η κυρία  Μαρί Κυριακού, η κυρία Λίλα Λαλαούνη, η κυρία Αικατερίνη Λαλαούνη, η κυρία Σήλια Κριθαριώτη, η κυρία Όλγα Τρέμη, η κυρία Ειρήνη Αθανασιάδου, η κυρία Μελίνα Δασκαλάκη, η κυρία  Άννυ Πετράκη, η κυρία Βέτα Τσουκαλά, η κυρία Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, η κυρία Ντίνα Πριτσιβέλη, η κυρία Ελευθερία Γαγάνη, η κυρία  Χριστίνα Τσατσάκη, η κυρία Μπέκη Στραβελάκη, η κυρία Κέττυ Φιλιππίδου, η κυρία Βίκυ Φιλίππου, η κυρία Δήμητρα Φιλίππου, η κυρία Χάλα Χούρη, η κυρία Άννα Νταλάρα, η κυρία Νινέτα Βαφειά, η κυρία Έμιλυ Βαφειά, η κυρία Χριστίνα Ψυχάρη, η κυρία Έλενα Λυμπέρη,  η κυρία Κατερίνα Κεφαλογιάννη, η κυρία Τατιάνα Στεφανίδου, η κυρία Ζελιάνα Φράγκου, η κυρία Μαρίζα Μπαϊρακτάρη κ.ά.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης  ήταν ο οίκος Lancaster, της εταιρίας Coty Prestige Hellas, η οποία προσέφερε αντηλιακά προϊόντα σε όλους τους προσκεκλημένους, η Ford με το νέο μοντέλο KUGA και η ΑΦΟΙ Χαΐτογλου ΑΒΕΕ με τον Μακεδονικό Χαλβά. Την εκδήλωση υποστήριξαν το Studio 7 , το οποίο στόλισε τα τραπέζια των καλεσμένων, η Καλογήρου που συμπλήρωσε τα outfits των μοντέλων με επιλεγμένα υποδήματα, το Νύχι-Νύχι Beauty Lounge που επιμελήθηκε το manicure  & pedicure των μοντέλων, οι dressers της σχολής Pansik Scuola di Moda - Art &Design  και τα Kokkoris Optics με επιλεγμένα γυαλιά ηλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ