Γιορτή της Μουσικής κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -Camerata junior, Academica Athens Orchestra, Big Band του Δήμου Αθηναίων & Gumbo Ya Ya!

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, στο θερινό ηλιοστάσιο, η μουσική γιορτάζει πανευρωπαϊκά. Τριάντα δύο χρόνια μετά την πρώτη Γιορτή Μουσικής, που οργανώθηκε στη Γαλλία, για «να βγουν οι μουσικοί στους δρόμους», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί - με ελεύθερη είσοδο - το κοινό στον Κήπο του, για μια αποκλειστικά μελωδική νύχτα.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, στο θερινό ηλιοστάσιο, η μουσική γιορτάζει πανευρωπαϊκά. Τριάντα δύο χρόνια μετά την πρώτη Γιορτή Μουσικής, που οργανώθηκε στη Γαλλία, για «να βγουν οι μουσικοί στους δρόμους», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί - με ελεύθερη είσοδο - το κοινό στον Κήπο του, για μια αποκλειστικά μελωδική νύχτα.



(Φωτό: HARIS AKRIVIADIS)

Περιπλάνηση σε πολλά μουσικά είδη

Χιλιάδες άτομα, κάθε ηλικίας, πέρασαν τα δύο προηγούμενα χρόνια από τον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, για να απολαύσουν αυτή τη μοναδική συνάντηση. Με συναυλίες που απευθύνονται στους μουσικόφιλους όλων των ηλικιών, με ένα πρόγραμμα ξεχωριστής περιπλάνησης σε πολλά διαφορετικά μουσικά είδη και μέσα στο δροσερό περιβάλλον του Κήπου, το Μέγαρο θα πραγματοποιήσει άλλη μία εορταστική βραδιά.

Η φετινή γιορτή μουσικής θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, με την Camerata Junior, η οποία αποτελείται από 29 έφηβους, από 11 έως 22 ετών, που θα παρουσιάσουν, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση, έργα κλασικά, αλλά και σύγχρονα: το μοτσάρτειο Ντιβερτιμέντο σε φα μείζονα, το σύγχρονο έργο του Ντέβιντ Ρόμπερτσον,  «A short hour unseen», το συγκινητικό «Andante festivo» του Σιμπέλιους, το πρώτο μέρος από τη σύνθεση «Palladio» που έγραψε ο Καρλ Τζένκινς, το 1995, και τη «Μάχη του Μαραθώνα» που έγραψε ο τσελίστας Δημήτρης Γούζιος.


Ακολουθεί, στις 20.50, η νεοσύστατη Academica Athens Orchestra, με μουσικούς από τη Συμφωνική της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου, θα παρουσιάσει το αριστουργηματικό Ντιβερτιμέντο σε ρε μείζονα, KV 136 του Μότσαρτ και την Απλή Συμφωνία που έγραψε ο Μπέντζαμιν Μπρίττεν σε νεαρή ηλικία.

Αμέσως μετά, στις 21.30, τη σκυτάλη θα πάρει η Big Band του Δήμου Αθηναίων, που έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση φημισμένων μαέστρων και συνθετών και συνεργάζεται με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστ, και θα απογειώσει τη διάθεση με ένα σαραντάλεπτο πρόγραμμα. Το ρεπερτόριο αυτού του διευρυμένου τζαζ συνόλου περιλαμβάνει όλα τα ιστορικά τζαζ κομμάτια και τις ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών των Big Band, καθώς και έργα Ελλήνων δημιουργών. Θα ακουστούν αγαπημένα κομμάτια στις ατμοσφαιρικές ενορχηστρώσεις, κυρίως, του πολυβραβευμένου Γκόρντον Γκούντγουιν.

Η Γιορτή της Μουσικής θα κορυφωθεί στις 22.10, με τη Gumbo Ya Ya!, μια ελληνική μπάντα που θα παρουσιάσει ένα εκλεκτικό μείγμα R & B, σουίνγκ, σόουλ και φανκ. Δυναμικοί οι αυτοσχεδιασμοί της Sugahspank στα φωνητικά, του John Higgins στα πλήκτρα και τα φωνητικά, του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην τρομπέτα και τα φωνητικά, του Γιώργου Ζαρέα στο τρομπόνι, του Δημήτρη Αζοράκου στα ντραμς, του Μπάμπη Τυρόπουλου στην κιθάρα, του Δημήτρη Καραγιάννη στο σαξόφωνο και του Αντώνη Τσιαπαλή στο μπάσο.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ