Το σπέρμα κάνει καλό στην ψυχική υγεία των γυναικών ως ισχυρό αντικαταθλιπτικό!

Όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει. Σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτειακό Πανεπιστήμου της Νέας Υόρκης, όσο περισσότερο εκτέθηκαν στο σπέρμα οι 293 φοιτήτριες, που δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα παρουσίασαν!

Όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτειακό Πανεπιστήμου της Νέας Υόρκης, όσο περισσότερο εκτέθηκαν στο σπέρμα οι 293 φοιτήτριες, που δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα παρουσίασαν!

Η ιδέα ότι το σπέρμα επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών πρωτοπεριγράφηκε το 1986, έκτοτε έχει διαπιστωθεί ότι το πλάσμα του σπέρματος περιέχει διάφορες χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αυξάνουν την τρυφερότητα, διεγείρουν τον ύπνο και ασκούν αντικαταθλιπτική δράση.

Το σπερματικό υγρό περιέχει επίσης θυρεοεκλυτίνη (TRH) που είναι αντικαταθλιπτική, μελατονίνη (είναι η ορμόνη του ύπνου) και σεροτονίνη (είναι ίσως η πιο γνωστή αντικαταθλιπτική ορμόνη).

«Πολλές από αυτές οι ουσίες», γράφουν οι ερευνητές, «έχει αποδειχθεί ότι απορροφώνται από το τοίχωμα του κόλπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι το σπέρμα πιθανώς επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών. Ο κόλπος μπορεί να απορροφήσει πολλά συστατικά του σπέρματος, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα (της γυναίκας) μέσα σε λίγες ώρες από την έκθεση σε αυτό».

Πρακτικά, τα ευρήματα αυτά σημαίνουν ότι το πόσο ευτυχισμένη θα νιώθει μια γυναίκα μετά το σεξ μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από την ποσότητα του σπέρματος, που θα έχει δεχθεί και θα έχει απορροφήσει το σώμα της.

Πηγή: mother.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ