Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιορτάζοντας τα 89α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας

Μια ξεχωριστή Επετειακή Συναυλία, γιορτάζοντας τα 89 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στη Ζάτουνα Αρκαδίας, στον τόπο εξορίας του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Μια ξεχωριστή Επετειακή Συναυλία , γιορτάζοντας τα 89 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στη Ζάτουνα Αρκαδίας, στον τόπο εξορίας του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Η μουσική αυτή τιμητική εκδήλωση θα γίνει την ημέρα γενεθλίων του Μίκη, Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 και ώρα 9 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, στην κεντρική πλατεία του χωριού.Στη συναυλία συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Μαζί της θα τραγουδήσουν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού. Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Τη μουσική εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας με τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και τοπικών επιχειρήσεων.

Γιορτάζοντας τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

Το Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας που πρόσφατα αναμορφώθηκε, μέσα από τα εκθέματά του αλλά και με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ζωντανεύει την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς και πολιτικούς άνδρες που είναι ακόμη εν ζωή. Ενός ανθρώπου  που η πνευματική και συνάμα αγωνιστική ζωή του επηρεάστηκε σημαντικά από την παραμονή του στη Ζάτουνα, στην καρδιά της Γορτυνίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ