Αυλαία στα Επιδαύρια στις 23 Αυγούστου με Φαραντούρη, Φραγκούλη, Πασπαλά, Βενετσάνου- Αφιέρωμα στον Δημήτρη Ροντήρη

Οι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δεν θα κλείσουν με τους «Πέρσες» του ΚΘΒΕ στις 16 Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δεν θα κλείσουν με τους «Πέρσες» του ΚΘΒΕ στις 16 Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.



Ο Δήμος Επιδαύρου με τη συμβολή του Σωματείου «Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά», για τα 60 χρόνια από την έναρξη των Επιδαυρίων , θα πραγματοποιήσει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο Σκηνοθέτη του θεσμού των Επιδαυρίων Δημήτρη Ροντήρη, με τίτλο : ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ, Τιμή μνήμης: Δημήτρη Ροντήρη, 60 χρόνια Επιδαύρια.

Ο Δάσκαλος Ροντήρης ταξίδεψε το αρχαίο ελληνικό δράμα σε όλο τον κόσμο με το Πειραϊκό Θέατρο, κερδίζοντας την υψηλότερη τιμή το Βραβείο του Φεστιβάλ των Εθνών το 1962. Εξήντα χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη του και τη θέσπιση του θεσμού το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 και ώρα 21.30.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τις τραγωδίες: Μήδεια, Ορέστεια, Πέρσες, Ηλέκτρα, που θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλλη, Όλγα Τουρνάκη. Νικήτας Τσακίρογλου, Στέφανος Κυριακίδης, Μαρία Σκούντζου, Μαρία Σκουλά, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Μαίρη Ραζή, Γεωργία Ανέστη  με τη μέθοδο Ροντήρη αλλά και σε σύγχρονη απόδοση.
Οι τραγουδιστές Μαρία Φαραντούρη και Μάριος Φραγκούλης για πρώτη φορά μαζί,  θα ερμηνεύσουν τα μουσικά μέλη συνοδεία κρουστών και πνευστών οργάνων.

Επίσης θα ακουστούν ζωντανά, οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις από το αρχείο Ροντήρη, των κορυφαίων συνθετών Μητρόπουλου, Παλάντιου και των Βάρβογλη, Κυδωνιάτη των αντίστοιχων τραγωδιών που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο αλλά και συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κουνάδη, Χρήστου, Ξαρχάκου, Μικρούτσικού, Μαρκόπουλου και άλλων συνθετών, όλες ειδικά γραμμένες για την αρχαία τραγωδία.

Την εκδήλωση θα επιμεληθεί ο Ηλίας Μαλανδρής.

Συντελεστές :Σκηνογράφος:  Κούλα Γαλιώνη, Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, Μουσική επιμέλεια:Τάκης Φαραζής, Χορογραφία: Βάσια Αγγελίδου, υπεύθυνος ήχου: Δημήτρης Μπουρμπούλης

Ο Δήμος Επιδαύρου και η Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θεώρησε χρέος προς τον  Δάσκαλο Δημήτρη Ροντήρη, την υλοποίηση αυτής της ιδέας ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον άνθρωπο που αφιέρωσε όλη του ζωή με πάθος και ήθος στην διάσωση, διάδοση και διατήρηση της παιδείας που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα από τα διδάγματα των μεγάλων ελλήνων τραγικών ποιητών.
Τέλος συζήτησης




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ