Σαράντα ένας ζωγράφοι και φωτογράφοι, Ελληνες και ξένοι, φίλοι της Πάτμου, εκθέτουν στη Χώρα με θέμα το πιο πολύτιμο αγαθό της επιβίωσης, το νερό!

«Ω! σιγανέ μου ποταμέ και ταπεινή μου βρύση, κατέβασε το κρύο νερό να πιει το κυπαρίσσι. Στην Πάτινο, στου Απολλού, θα πάω να ψαρέψω, να πιάσω ψάρια διαλεχτά να ’ρθω να σε φιλέψω».

«Ω! σιγανέ μου ποταμέ και ταπεινή μου βρύση, κατέβασε το κρύο νερό να πιει το κυπαρίσσι. Στην Πάτινο, στου Απολλού, θα πάω να ψαρέψω, να πιάσω ψάρια διαλεχτά να ’ρθω να σε φιλέψω». Ενα παραδοσιακό τραγούδι από την Πάτμο συμπυκνώνει το σκεπτικό της έκθεσης που πραγματοποιείται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας και θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου, με τίτλο «Νερό». Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου αλλά και της γκαλερίστα Μαριλένας Λιακοπούλου, εξέχουσας προσωπικότητας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, που εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με το νησί.


Στην επάνω σειρά, το έργο του Αλέκου Φασιανού γειτνιάζει με τη φωτογραφία της Calliope αλλά και με τη ζωγραφιά της Ειρήνης Ηλιοπούλου.
Στην επάνω σειρά, το έργο του Αλέκου Φασιανού γειτνιάζει με τη φωτογραφία της Calliope αλλά και με τη ζωγραφιά της Ειρήνης Ηλιοπούλου.



Ευαισθητοποίηση

Σαράντα ένας ζωγράφοι και φωτογράφοι, Ελληνες και ξένοι φίλοι του τόπου, συμμετέχουν στην έκθεση με θέμα το πιο πολύτιμο αγαθό της επιβίωσης, το νερό, σε όλες του τις μορφές. Το αφιέρωμα είναι αποτέλεσμα αλληλεγγύης μεταξύ καλλιτεχνών μονίμων κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και ξένων θερινών κατοίκων, καθώς επίσης και φίλων της Πάτμου.

Με τα έργα τους, όλοι οι συμμετέχοντες επισημαίνουν ταυτοχρόνως την εύθραυστη ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που κινδυνεύει από την ρύπανση και την υπεραλίευση.

H έκθεση, που παρουσιάζεται στην περίοδο ξηρασίας του ελληνικού καλοκαιριού, θέτει ως στόχο επίσης να ενθαρρύνει, μέσω της τέχνης, τον διάλογο για τις πηγές και τις χρήσεις του γλυκού νερού και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ορθότερη διαχείριση του νερού, ένα φλέγον θέμα για το νησί.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Αλέξης Βερούκας, Calliope, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιώργος Δέρπαπας, Μιχαήλ Δέρπαπας, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μαρίνα Καρέλλα, Herbert List, Holly Lueders, Robert McCabe, Νίκος Στεφάνου, Cyril Tricaud, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Venetia Sacret Young.

Πηγή: ΤΗΛΕΦΩΣ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ