Story of the day: Η ζωή της Ολυμπίας Δουκάκη και το ταξίδι στη Μεσσηνία!

Ενας Κύπριος σκηνοθέτης, δύο ελληνικής καταγωγής παραγωγοί, ένα πολυπληθές συνεργείο και μία... ντίβα, η Ολυμπία Δουκάκη, περιδιαβαίνουν αυτές τις μέρες τη γη της Μεσσηνίας για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Ολυμπία Δουκάκη, η απροσδιόριστη».

Ενας Κύπριος σκηνοθέτης, δύο ελληνικής καταγωγής παραγωγοί, ένα πολυπληθές συνεργείο και μία... ντίβα, η Ολυμπία Δουκάκη, περιδιαβαίνουν αυτές τις μέρες τη γη της Μεσσηνίας για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Ολυμπία Δουκάκη, η απροσδιόριστη».

Το φιλμ της ζωής Της Ολυμπίας Δουκάκη και το ταξίδι στη Μεσσηνία

Η βραβευμένη με Οσκαρ ελληνικής καταγωγής ηθοποιός ταξιδεύει στην Ελλάδα και πρώτη φορά επισκέπτεται με την κόρη της και τις εγγονές της την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της - χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί και στη Μυτιλήνη, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Μαζί της ο Κύπριος σκηνοθέτης Χάρι Μαυρομιχάλης, οι executive producers Χρήστος Κωνσταντακόπουλος και Γκρέγκορι Πάπας -ιδρυτής της οργάνωσης The Creek America Foundation- και με τα γυρίσματα στην Ελλάδα ολοκληρώνεται μία δουλειά τριών χρόνων και πλέον το φιλμ θα είναι έτοιμο να βγει στις κινηματογραφικά αίθουσες τον προσεχή Δεκέμβριο και να προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015.

Το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία Δουκάκη, η απροσδιόριστη», στο οποίο ο Χάρι Μαυρομιχάλης είναι σκηνοθέτης και παραγωγός (στην παραγωγή είναι επίσης οι Βέκι Λι Νόρντεστεν και Ανθούλα Κατσιματίδη), παρακολουθεί την ιστορία της γεννημένης στο Λόου της Μασαχουσέτης από Ελληνες γονείς Ολυμπίας Δουκάκη, η οποία παρά τα 83 της χρόνια εξακολουθεί να δουλεύει ασταμάτητα.

Γεννήθηκε το 1931 και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Λίλιθ» του Ρόμπερτ Ρόσεν το 1963, ενώ το 1987 κέρδισε το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στο φιλμ «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» (Moonstruck).

Ο Κύπριος σκηνοθέτης Χάρι Μαυρομιχάλης με την Ολυμπία Δουκάκη Ο Κύπριος σκηνοθέτης Χάρι Μαυρομιχάλης με την Ολυμπία Δουκάκη

«Η γνωριμία μου μαζί της ήταν μια μοναδική στιγμή, αλλά η συνεργασία μας αποδεικνύεται συναρπαστική εμπειρία, που με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο και χαρούμενο», λέει ο Χάρι Μαυρομιχάλης στο «Εθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι κάτι που περιμένει από την έναρξη των γυρισμάτων.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την Ολυμπία Δουκάκη καταγράφοντας τρία χρόνια από τη ζωή της, τη δουλειά της, τις προσωπικές και επαγγελματικές της σχέσεις. Καταγράφει τους τρεις μήνες που έμεινε στην Κύπρο, όπου συνεργαζόταν με το Εθνικό Θέατρο της Μεγαλονήσου, την καθημερινότητά της στην Αμερική, αλλά και την επιστροφή της στις ρίζες της, στο χωριό της μητέρας της στη Μεσσηνία.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να συνεργάζομαι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ», λέει η μεγάλη ντίβα.«Είναι ιδιαίτερη χαρά να συνεργάζομαι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ», λέει η μεγάλη ντίβα.

Η ίδια εμπιστεύεται απόλυτα τον Κύπριο σκηνοθέτη και τους συνεργάτες της, στους οποίους εξομολογήθηκε ότι, παρά την ηλικία της, δεν το βάζει κάτω και για τα επόμενα τρία χρόνια έχει προγραμματίσει συμμετοχές σε θέατρο, κινηματογράφο, σεμινάρια και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να συνεργάζομαι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ. Είναι όχι μόνο ταλαντούχοι, αλλά εξαιρετικοί στη συμπεριφορά και τη συνεργασία τους και επιπλέον έχουν βαθιές ελληνικές ρίζες κι αυτό τους κάνει ακόμη πιο ξεχωριστούς», λέει η Ολυμπία Δουκάκη.

Ο πατέρας Ανδρέας Μαυρομιχάλης συνόδευσε τον Χάρι στη γαμήλια τελετή. Ο πατέρας Ανδρέας Μαυρομιχάλης συνόδευσε τον Χάρι στη γαμήλια τελετή.

«Γάμος» σαν παραμύθι
Η Ολυμπία Δουκάκη έρχεται σπάνια στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τον Χάρι Μαυρομιχάλη, ο οποίος ταξιδεύει τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο στην πατρίδα μας, τη μία οπωσδήποτε καλοκαίρι για διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το φετινό, ωστόσο, καλοκαίρι θα του μείνει αξέχαστο, καθώς έστησε σε παραλία της Σκοπέλου ένα καλόγουστο, σχεδόν παραμυθένιο σκηνικό γάμου για να επισφραγίσει την οκτάχρονη σχέση του με τον διεθνούς φήμης Τεξανό στυλίστα και διακοσμητή εσωτερικών χώρων Lance Boyd. Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο ο πολιτικός γάμος του ζευγαριού στη Νέα Υόρκη και πριν από μερικές μέρες έγινε μια... αναπαράσταση του γεγονότος στην παραλία Νέο Κλήμα της Σκοπέλου, κάτω ακριβώς από την πολυτελή βίλα που νοίκιασε για τις διακοπές του το ζευγάρι.

Ο Χάρι, ο Λάνσε και ο κολλητός τους φίλος Γιώργος Πελαπαϊσιώτης, μουσικός, που κάνει σπουδαία καριέρα στη Νέα Υόρκη.Ο Χάρι, ο Λάνσε και ο κολλητός τους φίλος Γιώργος Πελαπαϊσιώτης, μουσικός, που κάνει σπουδαία καριέρα στη Νέα Υόρκη.

«Γελάσαμε πολύ όταν διαβάσαμε σε ελληνικά Μέσα ότι έγινε gay γάμος στη Σκόπελο. Ξέρουμε ότι οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν είναι νόμιμοι στην Ελλάδα και δεν θα κάναμε ποτέ κάτι για να προκαλέσουμε την πολιτεία, την Εκκλησία ή την κοινή γνώμη. Θέλαμε απλώς να γιορτάσουμε την ένωσή μας και να καλέσουμε φίλους και συγγενείς στη χαρά μας, να μοιραστούν την ευτυχία μας», μας λέει ο Χάρι Μαυρομιχάλης.

Τον εντοπίσαμε στη Νέα Υόρκη, την ώρα που έφτιαχνε βαλίτσες για την Καλαμάτα. Νωρίτερα είχε μιλήσει με την Ολυμπία Δουκάκη, η οποία τον παρακάλεσε να μείνουν μία-δύο μέρες παραπάνω για να χαρεί την πατρίδα και το καλοκαίρι. Ηταν χαλαρός, ξεκούραστος και απόλυτα ευτυχισμένος. Το τριήμερο γλέντι που οργάνωσε με τον σύζυγό του (πλέον) Λάνσε είχε μεγάλη επιτυχία και οι καλεσμένοι τους έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις... και τους γέμισαν ευχές και δώρα, τόσα που χρειάστηκε να αγοράσουν επιπλέον βαλίτσες.

Το φιλμ της ζωής Της Ολυμπίας Δουκάκη και το ταξίδι στη Μεσσηνία

Πρώτο θέμα η πρόταση γάμου
Είχε προηγηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η πρόταση γάμου του Χάρι στον Λάνσε, που έγινε μεγάλο θέμα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για την πρωτοτυπία της, καθώς συνοδεύτηκε από δεκάδες κόκκινα μπαλόνια που ελευθερώθηκαν στον ουρανό, πάνω από ένα πολύ γνωστό εστιατόριο.

Το ζευγάρι δειπνούσε στο παραλιακό εστιατόριο Frying Pan, στο Δυτικό Μανχάταν, όταν αίφνης εμφανίστηκαν μπροστά τους 90 χορευτές από το Πανεπιστήμιο Pace και το Κολέγιο Marymount Manhattan. Μπροστά στον άφωνο Λάνσε χόρεψαν το τραγούδι της Nena «99 red balloons και στο τέλος άφησαν κόκκινα μπαλόνια στον ουρανό, την ώρα που ο Χάρι του ζητούσε να παντρευτούν.

«Hταν ό,τι πιο υπέροχο έχει κάνει κάποιος για μένα. Με έκανε να αισθάνομαι ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος στον κόσμο», σχολίασε βουρκωμένος ο Λάνσε και χωρίς να το σκεφτεί απάντησε «Ι do».

Το επόμενο πρωί η «Huffington Post» έγραψε πως «δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο μέχρι τώρα» και το ρεπορτάζ κατέληγε: «Δείτε το σχετικό βίντεο και καλού-κακού έχετε στο πλάι σας ένα κουτί χαρτομάντιλα».

ΧΑΡΙ - ΛΑΝΣΕ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑΝ


Στεφάνια από κλαδί ελιάς, γαμήλιο φιλί και τριήμερο γλέντι στη Σκόπελο

«Ο γάμος μας στη Νέα Υόρκη ήταν μια τυπική τελετή. Θέλαμε να μοιραστούμε την ευτυχία μας με συγγενείς και φίλους και επιλέξαμε την Ελλάδα, γιατί κάθε χρόνο κάνουμε ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά και σχεδιάζουμε σε μερικά χρόνια να περνάμε εδώ αρκετούς μήνες τον χρόνο. Πέρυσι επισκεφτήκαμε τη Σκόπελο και μας άρεσε πολύ. Η βίλα που νοικιάσαμε ήταν το ιδανικό σκηνικό», μας λέει έμπλεος από ευτυχία ο Χάρι.

Στην παραλία, κάτω από τη βίλα, στήθηκε το σκηνικό, αλλά μία δυνατή νεροποντή ανέλαβε την αναπαράσταση της τελετής για μία μέρα και αυτή έγινε στις 17 Ιουλίου. Στο νησί βρισκόταν ήδη οι 45 καλεσμένοι, από την Κύπρο, πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, το Ντουμπάι, την Ελβετία, συνολικά από 8 διαφορετικές χώρες. Ο κολλητός τους φίλος Γιώργος Πελαπαϊσιώτης, μουσικός που κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη ανέλαβε τον... πρώτο ρόλο και μίλησε για το ζευγάρι, ενώ στη συνέχεια τους φόρεσε... στεφάνια από κλαδί ελιάς και τους προέτρεψε να δώσουν το γαμήλιο φιλί. Συγκινημένοι οι γονείς του Χάρι, συνόδεψαν το ζευγάρι. Ο πατέρας του Ανδρέας, τον Χάρι και η μητέρα του Ιωάννα, τον Λάνσε, καθώς οι γονείς του τελευταίου δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αγάπη και συμπαράστασή μας στον Χάρι, που τολμά να πάει κόντρα σε αυτό που θεωρείται φυσιολογικό από τους νόμους και κοινωνικά αποδεκτό από τους πολίτες», είπε καταχειροκροτούμενος ο Ανδρέας Μαυρομιχάλης, ο Κύπριος επιχειρηματίας που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων έχει κάνει καριέρα σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ακολούθησε ένα κέρασμα με σαμπάνια, λουκούμια και μπομπονιέρες, γλέντι με πολύ φαγητό και χορό σε ταβέρνα της Σκοπέλου. Το δεύτερο βράδυ έγινε ολονύκτιο beach party στην παραλία του Νέου Κλήματος με γνωστό DJ και το τρίτο βράδυ ο Χάρι είχε ετοιμάσει μία έκπληξη στους καλεσμένους του. Νοίκιασε το δημοτικό θέατρο και πρόβαλε για εκείνους την ταινία «Mama Mia».

«Ηταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους. Η πρόσκλησή μας είχε σκοπό να περάσουν καλά οι φίλοι μας, να γνωρίσουν τη Σκόπελο, να μοιραστούν την ευτυχία μας. Είμαστε ένα ζευγάρι σαν όλα τα άλλα και αυτό δεν αλλάζει», λέει ο 40χρονος Κύπριος σκηνοθέτης και μιλά με αγάπη για τον 50χρονο σύντροφό του.

Πηγή: http://www.ethnos.gr - Μαρία Ριτζάλεο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ