Προϊόν αντιγραφής το «Loca» της Shakira, σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο - Είναι όντως «κλεμμένη» η μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Κολομβιανής; (βίντεο)

Προϊόν αντιγραφής θεωρήθηκε από αμερικανικό δικαστήριο το «Loca» της Σακίρα, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Κολομβιανής τραγουδίστριας.

Προϊόν αντιγραφής θεωρήθηκε από αμερικανικό δικαστήριο το «Loca» της Σακίρα, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Κολομβιανής τραγουδίστριας.Από την απόφαση που εκδόθηκε προκύπτει ότι το τραγούδι, που κυκλοφόρησε στον 9ο δίσκο της («Sale el Sol») από τη Sony, είχε βασιστεί σε μια παλαιότερη εκδοχή ενός τραγουδιού του Ελ Κατά, το οποίο με τη σειρά του είχε προκύψει από το αρχικό τραγούδι του Ραμόν Αρίας Βάσκες.


«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ότι το τραγούδι της Σακίρα βασίστηκε σε εκείνο του Ελ Κατα. Επομένως, θεωρώ ότι, εφόσον ο Ελ Κατα είχε αντιγράψει τη σύνθεση του Αρίας, ο συνθέτης του τραγουδιού της Σακίρα αντέγραψε έμμεσα με τη σειρά του τον Αρίας», έγραφε στην έκθεσή του ο Αμερικανός δικαστής.

Η ενάγουσα δισκογραφική εταιρεία Mayimba Music, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του αυθεντικού κομματιού του Δομινικανού τραγουδιστή, αναμένεται να λάβει αποζημίωση από τη μήνυση που κατέθεσε κατά της Sony, το ποσό της οποίας δεν έχει ακόμα οριστεί. Aξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο δικαστής Αλβιν Χέρελσταϊν έλαβε υπόψη μόνο την ισπανική εκδοχή του τραγουδιού.



Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ