Αποκλειστική Συνέντευξη με τον Θάνο Τζήμερο - Ιδρυτή ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ''. Δείτε τον να παίζει πιάνο...

Αποκλειστική Συνέντευξη με τον Θάνο Τζήμερο - Ιδρυτή ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ''. Δείτε τον να παίζει πιάνο...

1.Τι είναι η «Δημιουργία Ξανά»; Μπορείτε να δώσετε το στίγμα του νέου κόμματος?

Είμαστε άνθρωποι από τα σπλάχνα της κοινωνίας και της παραγωγικής οικονομίας, κάθε ηλικίας και επαγγέλματος: πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να προσφέρουν σε ένα κράτος αξιοκρατίας και προόδου, αγρότες, επιστήμονες, φοιτητές και άνεργοι – γιατί η κρίση μας έχει χτυπήσει όλους. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Γι΄ αυτό και στις θέσεις μας υποστηρίζουμε τρεις, το πολύ, θητείες σε αιρετό αξίωμα. Εκπροσωπούμε τον κοινό νου, αυτόν τον μεγάλο άγνωστο της πολιτικής. Δεν έχουμε σχέση με την κομματική Μαφία και με τις δήθεν ιδεολογικές ταμπέλες.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε και πολιτική σκέψη και κοινωνική δράση, αλλά ο οχετός της κεντρικής πολιτικής σκηνής μας απέκλειε. Τώρα φαίνεται ότι επιτέλους το σύστημα της προσοδοθηρίας και της παρασιτοκρατίας καταρρέει, οι οπαδοί με τις σημαιούλες έχουν καταλάβει την παγίδα στην οποία οδηγήθηκαν και για πρώτη φορά υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να γίνει μια πραγματική θεσμική επανάσταση. Στόχος μας να δημιουργήσουμε – επιτέλους – ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. που θα σέβεται τον πολίτη και θα βοηθάει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

2.Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Mόνο μπροστά. Μπροστά με ποιους σημαιοφόρους?

Αν εννοείτε ανθρώπους, υπάρχουν πλέον χιλιάδες σημαιοφόροι της δημιουργικής Ελλάδας. Ωστόσο ας ξεφύγουμε από το στερεότυπο του σημαιοφόρου αρχηγού, που κινητοποιεί τα πλήθη. Μολονότι κάποιοι μου αποδίδουν αυτές τις ιδιότητες, δεν είναι αυτό που ονειρεύομαι για την Ελλάδα του αύριο. Σημαιοφόρος της Δημιουργίας είναι ο υπεύθυνος πολίτης. Ηγέτης, το κοινό μας όραμα. Χορτάσαμε από χαρισματικούς αρχηγούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Καιρός να ανακαλύψουμε τους χαρισματικούς πολίτες. Θα εκπλαγείτε: είναι πολλοί περισσότεροι απ’ όσους φανταζόμαστε.

3.Ποια είναι η πολιτική σας τοποθέτηση απέναντι στους παραδοσιακούς ιδεολογικούς χώρους?

Υπήρξαν ποτέ παραδοσιακοί ιδεολογικοί χώροι στην Ελλάδα; Ήταν ποτέ η δεξιά ένα αστικό κόμμα που ευνοούσε την ιδιωτική πρωτοβουλία; Ένα συνονθύλευμα από λαϊκιστές και κομπιναδόρους ήταν, που είχε και μερικούς ευπατρίδες – για ξεκάρφωμα. Ήταν το ΠΑΣΟΚ κόμμα κοινωνικής ευαισθησίας; Όλη η φροντίδα του ήταν τα «πράσινα παιδιά». Οι υπόλοιποι; Γαία πυρί μειχθήτω! Για να μην πιάσουμε την αριστερά, γιατί απ’ όπου να την πιάσεις λερώνεσαι. Οι δήθεν ιδεολογικές «ταμπέλες» ήταν ένα πολύ καλό προκάλυμμα. Όλα τα κόμματα, σε διακομματική συμφωνία, έναν στόχο είχαν: τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους, εις βάρος των δημιουργικών Ελλήνων.

Έχει τόσο αποσυντεθεί η πολιτική ζωή στην Ελλάδα που θα έχουμε όλον τον χρόνο να μιλάμε για ιδεολογίες, αν ισχύσουν ξανά τα αυτονόητα: ότι π.χ. πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι! Για όσους θέλουν σώνει και καλά κάπου να μας κατατάξουν, μπορεί να τους βοηθήσει το ότι έχουμε ξεκάθαρα ευρωπαϊκό προσανατολισμό, θέλουμε ένα μικρό, υψηλής απόδοσης κράτος στον ρόλο του ρυθμιστή, και πολλά από τα μέλη μας που είχαν στο παρελθόν αποπειραθεί να ασχοληθούν με την πολιτική, (αλλά όταν είδαν τι «παίζει» έφυγαν τρέχοντας) προέρχονται από τους εκσυγχρονιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της σκεπτόμενης ανανεωτικής Αριστεράς. Μέχρις εκεί.

4.Ποιοι συμμετέχουν στο «Δημιουργία Ξανά»?

Όποιος ενδιαφέρεται για πρόσωπα, βιογραφικά, θέσεις και ρόλους μπορεί να τα βρει όλα στο sitewww.dimiourgiaxana.grστην ενότητα ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να πάρει τηλεφωνώντας στο 211 800 5665.

5.Οι τεχνοκράτες στην πολιτική ζωή τι θα προσφέρουν καλύτερα από τους «επαγγελματίες» πολιτικούς?

Ο όρος «τεχνοκράτες» δεν μ’ αρέσει. Βγάζει μια ψυχρότητα – και δεν είμαστε καθόλου έτσι. Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα κόμμα συναισθηματικού ορθολογισμού. Ξέρουμε να αναλαμβάνουμε δύσκολα έργα που απαιτούν ιδιαίτερη τεχνογνωσία, αλλά ξέρουμε και να εμπνέουμε ανθρώπους. Κυρίως ξέρουμε ότι κάθε πολιτική απόφαση αφορά ζωές. Οι «επαγγελματίες» το μόνο που προσέφεραν στην Ελλάδα ήταν μια εθνική τραγωδία και 1800 αυτοκτονίες τα τελευταία δύο χρόνια.

6.Αν το κόμμα σας μπει στη Βουλή, τι στάση θα κρατήσει έναντι του νέου μνημονίου?

Το μνημόνιο είναι ντροπή για κάθε Έλληνα. Αποδεικνύει ότι ενώ ζούμε σε ένα σπίτι ετοιμόρροπο, ούτε που νοιαζόμαστε να το ενισχύσουμε και έρχεται ο γείτονας που κινδυνεύει από την δική μας κατάρρευση να μας πει πώς θα το κάνουμε αυτό. Οι συμβουλές του μπορεί να μην είναι και οι καλύτερες. Αντί λοιπόν να καθίσουμε να δούμε ΕΜΕΙΣ πώς θα διορθώσουμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ σπίτι, προτιμάμε να βρίζουμε τον γείτονα, την ώρα που οι σοβάδες πέφτουν στο κεφάλι μας. Μπορεί να «πουλάει» ο λαϊκισμός, αλλά εμείς δεν πρόκειται να τον υιοθετήσουμε. Το πρόβλημα με το 1ο μνημόνιο είναι ότι ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Το πελατειακό κράτος προτίμησε τις φοροεπιδρομές, το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από το να σταματήσει το πάρτυ των κολλητών και των κουμπάρων. Γι’ αυτό χρειαστήκαμε 2ο μνημόνιο και μάλλον πάμε και για άλλα!. Εμείς θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις όχι επειδή το ζητάει το μνημόνιο, αλλά επειδή είναι απαραίτητες για την επιβίωσή μας. Αλλιώς δεν θα μιλάμε για μνημόνιο αλλά για μνημόσυνο.

7.Μετά από όσα έχετε πει… «Όσοι ενωθήκαμε στη Δημιουργία Ξανά πιστεύουμε στην ηθική επειδή μας συμφέρει η ηθική!». Μεγάλη κουβέντα...

Μεγάλη – μικρή, δεν ξέρω, αλλά είναι το «σλόγκαν» της ζωής μας. Η ηθική είναι ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο επιβίωσης μια κοινωνίας, η ανηθικότητα είναι κοντόφθαλμη. Εγώ, με το να είμαι εντάξει στη δουλειά μου, έχω σταθερούς πελάτες 20 χρόνια τώρα – με συμφέρει αυτό από π.χ. μια πρόσκαιρη υπερτιμολόγηση.

8.Τι προτείνετε για την ανόρθωση της οικονομίας;

Η ανόρθωση της οικονομίας χρειάζεται σταθερότητα – διαφάνεια – ταχύτητα. Δεν είναι δύσκολο. Ο λόγος που αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα είναι ότι η διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση είναι μία επικερδής «εταιρεία» με «μετόχους» ανθρώπους σε θέσεις – κλειδιά. Εμείς θα καταργήσουμε όλους τους παράλογους – και πολύ συχνά αντιφατικούς - νόμους που κάνουν και την παραμικρή επένδυση άθλο. Θα τους αντικαταστήσουμε με ένα φορολογικό νομοσχέδιο 30 σελίδων (αντί για τις 18.000 σελίδες του ΚΒΣ!) με ενιαίο φορολογικό συντελεστή, ανταγωνιστικό των γειτόνων μας. Ο επενδυτής, ξέρετε, δεν πηγαίνει εκεί που τον βασανίζουν. Κι όταν πυροβολείς την επιχειρηματικότητα σκοτώνεις τον εργαζόμενο. Δεσμευόμαστε για σταθερότητα του φορολογικού συστήματος τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 4ετίας. Δεν μπορεί να αλλάζει η νομοθεσία ανάλογα με το πώς ξυπνάει ο Υπουργός και να μην μπορείς να κάνεις πλάνο ούτε για μια εβδομάδα. Καταργούμε την γραφειοκρατία και τη διαφθορά με πλήρη μηχανογράφηση του κράτους. Δεν χρειάζεται πάνω από 6 μήνες. Ποτέ δεν έγινε, γιατί είναι γνωστό ότι οι υπολογιστές δεν λαδώνονται.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο έγκλημα του Δημοσίου είναι η υποδούλωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων σε έναν καφκικό δημόσιο εφιάλτη, ο οποίος ευνουχίζει τη δημιουργικότητά τους και τους εκπαιδεύει στη διαφθορά. Για να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει κάθε τι αντιπαραγωγικό να αλλάξει – κι αυτό περιλαμβάνει και τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Είναι άλλο όμως να αλλάζεις επάγγελμα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται (το καινούργιο σου επάγγελμα μπορεί να είναι πολύ καλύτερο κι αποδοτικότερο από την αργομισθία σε ένα γκρίζο δημόσιο γραφείο) κι άλλο να απολύεσαι σε μια οικονομία που βουλιάζει. Για να μην στεναχωρήσουν τα συνδικαλιστικά τους πιτ - μπουλ, οι κομματοκράτες προτίμησαν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στην κατάθλιψη και 1.800 Έλληνες στον θάνατο (τόσες είναι οι αυτοκτονίες από το 2009) από το να κάνουν τις επώδυνες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αν τις είχαμε κάνει το 2009, τώρα θα είχε αρχίσει για τα καλά η ανάκαμψη.

9.Γιατί να σας ψηφίσω?

Αυτή την απάντηση δεν θα τη δώσω εγώ. Θα τη δώσει ο καθένας αφού πρώτα προβληματιστεί και συγκρίνει. Στην Ελλάδα, που χτίζουμε, ο υπεύθυνος πολίτης έχει κεντρικό ρόλο. Υπεύθυνη πολιτική χωρίς υπεύθυνους πολίτες δεν γίνεται. Κι ο υπεύθυνος πολίτης δεν χρειάζεται έτοιμες λύσεις – ξέρει πού να ψάξει τι να βρει και τι θα κάνει στην κάλπη. Αρκεί να πάει!

Δείτε τον Θάνο Τζήμερο να παίζει πιάνο:

VIDEO 1
VIDEO 2

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ