Πεντανόστιμη σαλάτα με στήθος κοτόπουλου σοτέ, σάλτσα τυριού και τραγανά κρουτόν από τον ''καλλιτέχνη'' της κουζίνας Γιάννη Λουκάκο!

http://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/recipe_large/public/salata_kotopoulo_sote_saltsa_tiriou_loukakos_sintagi_0737.jpg

yiannislucacos.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τα κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αφήσει το σκόρδο το άρωμα του. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και αναμειγνύουμε με το ψωμί και την πάπρικα. Τοποθετούμε το μείγμα του ψωμιού σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 180° C μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά.

Για το κοτόπουλο σοτέ

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με την άλμη και διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά.

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και τη σάλτσα του τυριού.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σ' ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

http://cdn.yupiii.gr/images/resized/icemax_620_439574639898b1d2e3da29d407472082.jpgΥΛΙΚΑ

  • Για τα κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα
    • 10 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. βούτυρο
    • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. ψωμί για τοστ, σε κύβους
    • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
    • αλάτι
  • Για το κοτόπουλο σοτέ
    • 150 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες
    • 150 γρ. άλμη   
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα μπλε τυριού
    • 60 γρ. μπλε τυρί
    • 240 γρ. μαγιονέζα
    • 120 γρ. γιαούρτι
    • 90 μλ. ξινόγαλο
    • 45 μλ. γάλα
    • 8 γρ. χυμός λεμόνι
    • 15 γρ. κρεμμύδι
    • 3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
  • Για τη σαλάτα
    • 200 γρ. μαρούλι άϊσμπεργκ, χοντροκομμένο
    • 100 γρ. σάλτσα μπλε τυριού 
    • 60 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
    • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
    • 100 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
    • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές πλάγιες φέτες
    • 20 γρ. μπέικον ψημένο, σε μικρά καρέ
    • 20 γρ. κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα 
    • κοτόπουλο σοτέ 
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ