Ακούστε κάτι μοναδικό! Συμφωνική Ορχήστρα για πρώτη φορά, με μουσική τις άναρθρες κραυγές των ζώων της ζούγκλας! Ο μαέστρος Martyn Brabbins και το BBC μας μαγεύουν με ήχους της φύσης! (βίντεο)

Έχουν περάσει 73 χρόνια απ' όταν ο εθνομουσικολόγος George Herzog, αναρωτήθηκε το 1941 αν τα ζώα και η φύση μπορούν να παράξουν τη δική τους μουσική...

Έχουν περάσει 73 χρόνια απ' όταν ο εθνομουσικολόγος George Herzog, αναρωτήθηκε το 1941 αν τα ζώα και η φύση μπορούν να παράξουν τη δική τους μουσική! Από τότε πολλοί μουσικοσυνθέτες, προσπάθησαν με τη σειρά τους να δημιουργήσουν μια φυσικοκεντρική - μουσική μελωδία, συγκεντρώνοντας, ηχογραφώντας ή παράγοντας ήχους φυσικούς, όπως το κελάηδημα των πουλιών, τον ήχο της θάλασσας, το θρόισμα των φύλλων ή τη βοή του ανέμου. Κάποιοι, όπως ο George Crumb ή Gabriel Pareyon κατάφεραν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, μεταφέροντας πιστά στο πεντάγραμμο τη φωνή των φαλαινών ή το τραγούδι του απειλούμενου με εξαφάνιση, σπάνιου Μεξικανικού πουλιού, «Αtricapillus vireo» αντίστοιχα.



Όμως τώρα,ο Βρετανός συνθέτης Richard Blackford έχει δημιουργήσει μια συμφωνία που δίνει μια συναρπαστική και θετική απάντηση στο αρχικό ερώτημα του ρώτημα Herzog αλλά και στις απορίες των συναδέλφων του γύρω από τη σχέση μεταξύ των ζώων, των ανθρώπων και της μουσικής. Γράφοντας την Blackford’s The Great Animal Orchestra Symphony, υπό τις συγχορδίες της Εθνικής Ορχήστρας του BBC Ουαλίας και τις οδηγίες του μαέστρου Martyn Brabbins, κατόρθωσε να ενσωματώσει επιτυχώς και για πρώτη φορά τους άγριους ​​φυσικούς ήχους, όπως τις άναρθρες κραυγές των ζώων τις ζούγκλας, στη συγχωρδία μιας Συμφωνικής Ορχήστρας!

Το αποτέλεσμα είναι ηχητικά θεαματικό! Ακούστε το:



Πηγή: http://www.bbc.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ