Η Βανέσα Μέι στο Ηρώδειο την Παρασκευή με Μπαχ, Μπετόβεν, Βιβάλντι, Μπραμς, ποπ, ινδικές μουσικές, τανγκό αλλά και Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την αποκαλούν «βασίλισσα του βιολιού», και όχι άδικα. Γιατί το βιολί όταν βρίσκεται στα χέρια της πραγματικά μεταμορφώνεται. Ο λόγος για τη Βανέσα Μέι, τη διεθνούς φήμης μουσικό, η οποία θα επισκεφθεί για μία ακόμη φορά τη χώρα μας προκειμένου να δώσει μία συναυλία την Παρασκευή στη σκηνή του Ηρωδείου.

Την αποκαλούν «βασίλισσα του βιολιού», και όχι άδικα. Γιατί το βιολί όταν βρίσκεται στα χέρια της πραγματικά μεταμορφώνεται. Ο λόγος για τη Βανέσα Μέι, τη διεθνούς φήμης μουσικό, η οποία θα επισκεφθεί για μία ακόμη φορά τη χώρα μας προκειμένου να δώσει μία συναυλία την Παρασκευή στη σκηνή του Ηρωδείου.



Παρότι είναι μόλις 35 ετών, η Βανέσα Μέι έχει καταφέρει ήδη να διαγράψει μια λαμπρή καριέρα. Εχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει αποσπάσει 40 International Platinum Awards, ενώ οι παρτιτούρες της αριθμούν περισσότερα από 8 εκατ. αντίτυπα. Εχει δώσει αμέτρητες συναυλίες σε όλο ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες και μαέστρους αλλά και πολλούς σταρ της ποπ μουσικής, μεταξύ των οποίων ο Πρινς και η Τζάνετ Τζάκσον.
Εξάλλου, αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της, ήταν πως έγινε η πρώτη μουσικός που κατάφερε να συνδυάσει με τόσο μεγάλη επιτυχία την κλασική με την ποπ μουσική δημιουργώντας στην ουσία ένα νέο μουσικό είδος το οποίο απέκτησε εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές σε ολόκληρη την υφήλιο. Γι' αυτό και κατάφερε να συναγωνίζεται επάξια σε δόξα και δισκογραφικές πωλήσεις μεγάλα αστέρια της διεθνούς ποπ σκηνής.

Ξεκίνησε από 5 χρόνων

Ολα αυτά όμως τα κατάφερε με πολλή και σκληρή δουλειά, η οποία ξεκίνησε από τα παιδικά της κιόλας χρόνια. Ηταν μόλις 5 χρόνων όταν έπιασε το βιολί για πρώτη φορά στα χέρια της, ενώ στα 10 της έδωσε το πρώτο της κονσέρτο με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου. Σε ηλικία 13 ετών μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η νεότερη βιολονίστα που ηχογράφησε τα απαιτητικά κονσέρτα του Μπετόβεν και του Τσαϊκόφσκι. Ωστόσο, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 1995 με την κυκλοφορία του άλμπουμ της «The Violin Player».
Ολη αυτή η επιτυχία όμως είχε σκληρό τίμημα. Η ίδια είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο σε συνέντευξή της πως πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια εξαιτίας της τρομερής καταπίεσης -κάποιες φορές και κακοποίησης- που δεχόταν από τη μητέρα της, η οποία της απαγόρευε να ζει σαν τα άλλα παιδιά προκειμένου να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική της καριέρα.



«Είχα βρεθεί μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους στη σκηνή και σε εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά δεν ήξερα πώς να περάσω τον δρόμο απέναντι», είχε αποκαλύψει η ίδια συμπληρώνοντας: «Δεν έστρωνα το κρεβάτι μου, δεν περπατούσα μόνη μου στον δρόμο. Ολα ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε να επικεντρωθώ στην καριέρα μου στο βιολί. Μπορεί κάποιος να με πει είτε κακομαθημένη είτε παγιδευμένη».

Στα 21 της χρόνια η Βανέσα Μέι αποφάσισε να σπάσει τα «δεσμά» και να αρχίσει να ζει σαν κανονικός άνθρωπος. Απομακρύνθηκε από τη μητέρα της, η οποία ήταν μέχρι τότε και μάνατζέρ της, και πήρε τη ζωή και την καριέρα της στα δικά της χέρια. Μητέρα και κόρη είχαν να μιλήσουν για περισσότερο από δέκα χρόνια! Η πρώτη τους επικοινωνία μετά από όλο αυτό το διάστημα ήταν ένα μήνυμα που της έστειλε η μητέρα της πέρσι για να της ευχηθεί «καλή επιτυχία» στη συμμετοχή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, στο αγώνισμα του γιγαντιαίου σλάλομ.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Βανέσα Μέι στο Ηρώδειο θα αποτελεί ένα εντυπωσιακό πάντρεμα συνθέσεων του Μπαχ, του Μπετόβεν, του Βιβάλντι και του Μπραμς, με ποπ κομμάτια, ινδικές μουσικές, τανγκό, δημοφιλείς μπαλάντες, αλλά και μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ/ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ