Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του BBC για λάθος ρεπορτάζ παιδεραστίας

Η μεγάλη κρίση που μαίνεται στο BBC, εδώ και ένα μήνα, οδήγησε τελικά σε παραίτηση τον γενικό διευθυντή του, Τζορτζ Έντγουισλ.

Η μεγάλη κρίση που μαίνεται στο BBC, εδώ και ένα μήνα, οδήγησε τελικά σε παραίτηση τον γενικό διευθυντή του, Τζορτζ Έντγουισλ.


Το γεγονός που προκάλεσε τη ρήξη ήταν η μετάδοση ενός μη διασταυρωμένου ρεπορτάζ, που παρουσίαζε τον πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος, Λόρδο ΜακΆλπαϊν, ως παιδόφιλο! Ένα λάθος που, ίσως, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν έβλεπε το επίμαχο επεισόδιο της εκπομπής Newsnight.
«Ένιωσα ότι το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω, ώστε να διατηρήσω ακέραιη την τιμή μου, θα ήταν να παραιτηθώ. Και έτσι έπραξα», είπε ο Έντγουίσλ, κατά την έξοδό του από το κεντρικο κτίριο του τηλεοπτικού δικτύου.
Το BBC, από τη μεριά του, ζήτησε δημοσίως συγνώμη…
Υπενθυμίζουμε ότ η κρίση στο BBC ξεκίνησε, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο δημοφιλής παρουσιαστής Τζίμι Σάβιλ (που πέθανε πέρυσι) επί 40 χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά 12 έως 14 ετών και οι ανώτεροί του τον κάλυπταν ενώ γνώριζαν τις αποτρόπαιες πράξεις του.
Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ