10 λόγοι για να ερωτευτείτε τη Νάξο!!

1. Αν αγοράσετε τη φημισμένη γραβιέρα Νάξου και να δοκιμάσετε και τα 21 είδη τυρών από το κατάστημα της Τυροκομίας Κουφόπουλου (Χώρα, Παπαβασιλείου, τηλ. 22850 26018, περίπου ευρώ 9 το κιλό η γραβιέρα).2. Nα πάρετε καραβάκι από την Αγία Άννα για να ανακαλύψετε τις απομονωμένες νότιες παραλίες.

10 λόγοι για να ερωτευτείτε τη Νάξο!!


  1. Αν αγοράσετε τη φημισμένη γραβιέρα Νάξου και να δοκιμάσετε και τα 21 είδη τυρών από το κατάστημα της Τυροκομίας Κουφόπουλου (Χώρα, Παπαβασιλείου, τηλ. 22850 26018, περίπου ευρώ 9 το κιλό η γραβιέρα).
  2. Nα πάρετε καραβάκι από την Αγία Άννα για να ανακαλύψετε τις απομονωμένες νότιες παραλίες.
  3. Να πιείτε παγωμένο νερό από την πηγή Αρίων λίγο έξω από το ορεινό χωριό Φιλότι.
  4. Να μεταφερθείτε νοητά στην ορεινή Κρήτη με μια βόλτα στα σοκάκια του χωριού του Μανόλη Γλέζου, την Απείρανθο. Θα είστε ακόμα πιο τυχεροί να παραβρεθείτε στο ολοήμερο γλέντι με χορό, βιολιά και φαγητό το 15 Αύγουστο στην αυλή της Παναγίας στην Απείρανθο, μια εκκλησία μνημείο του 1760.
  5. Να δείτε από κοντά τη σπηλιά του Ζα, αφιερωμένη στο Δία. Θα σας οδηγήσει σε αυτή ένα μονοπάτι μετά το χωριό Φιλότι. Μετά από περίπου μία ώρα περπάτημα θ’ απολαύσετε τη θέα από το ψηλότερο μπαλκόνι των Κυκλάδων!  Εδώ λένε πως βρέθηκαν εργαλεία και αντικείμενα από την προϊστορική εποχή.
  6. Να δείτε τον εναέριο σιδηρόδρομο, σημαντικό βιομηχανικό μνημείο, έργο του 1925, με μήκος 3 χλμ., που μετέφερε το μετάλλευμα της σμύριδας από την Κόρωνο στο λιμάνι της Μουτσούνας. Η σμύριδα είναι πολύ σκληρό πέτρωμα, στην εξαγωγή της οποίας βασιζόταν η ελληνική Οικονομία εκείνη την εποχή.
  7. Να επισκεφτείτε  τον αρχαιολογικό χώρος της Υρίας. Οι 4 ναοί του 9ου και 8ου αιώνα π.Χ. που βρίσκονται εκεί αποτελούν εξαίρετα δείγματα της αρχιτεκτονικής των αρχαίων χρόνων. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι ο Κούρος στον Απόλλωνα και οι Πύργοι στους Μέλανες, καθώς και ο Πύργος του Χειμάρρου.
  8. Να κάνετε surfing και kite surfing στη μικρή Βίγλα και στην παραλία της Παρθένου στα δυτικά του νησιού.
  9. Να περάσετε ώστε και μια μέρα στο χωριό Σαγκρί, που αποτελείται από δυο οικισμούς το Άνω Σαγκρί και το Κάτω Σαγκρί. Ο δεύτερος έχει ιδιαίτερο μεσαιωνικό χρώμα. Ζητήστε από τους ντόπιους να σας πάνε στην Παναγία την Καλορίτισσα, κατεβείτε στην υπόγεια σπηλιά της όπου κρύβονται τρια μικρά εξωκλήσια με σπάνιες αγιογραφίες.
  10. Για να κάνετε ιππασία στις παραλίες της Νάξου, υπάρχουν πολλοί ιππικοί όμιλοι.

     



    Πηγή: www.arttravel.gr










Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ