Απάντηση ΓΑΠ στον Σημίτη: ''Μιλάς εκ του ασφαλούς''

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων σχετικών με το βιβλίο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Για όσα προηγήθηκαν της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2009, τα όσα ακολούθησαν, την εκδήλωση της κρίσης, τις υπάρχουσες επιλογές, τις επιλογές και τις αποφάσεις του ιδίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που απέτρεψαν την χρεοκοπία και κράτησαν την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωζώνη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη και εντός από εκτός Ελλάδας.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων σχετικών με το βιβλίο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για όσα προηγήθηκαν της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2009, τα όσα ακολούθησαν, την εκδήλωση της κρίσης, τις υπάρχουσες επιλογές, τις επιλογές και τις αποφάσεις του ιδίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που απέτρεψαν την χρεοκοπία και κράτησαν την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωζώνη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη και εντός από εκτός Ελλάδας.

Ο ίδιος έχει μιλήσει, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων και έχοντας συνολική, πλήρη εικόνα και επίγνωση των δεδομένων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, χάραξε και στήριξε με συνέπεια μια πολιτική, από την αρχή μέχρι σήμερα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι, αποτελούσε έναν δύσκολο αλλά ασφαλή δρόμο για να αποφευχθεί μια καταστροφή, αλλά και για να αλλάξει οριστικά η Ελλάδα.

Είναι θετικό ότι τώρα όλοι μπορούν να μιλούν και να κρίνουν, αν και εκ του ασφαλούς, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε από το 2009 το εθνικό της καθήκον, σηκώνοντας τα βάρη του παρελθόντος μαζί με τον Ελληνικό λαό, ώστε να αποφευχθεί μια εθνική τραγωδία.

Οι δε βασικές πολιτικές της επιλογές, υιοθετήθηκαν τότε από πολλούς -το έχουν άραγε ξεχάσει;- που σήμερα επικρίνουν, αλλά και υιοθετήθηκαν σήμερα από πολλούς που βιώνουν την δύσκολη πραγματικότητα συμμετέχοντας τώρα στην κυβέρνηση, ενώ πριν τις απέρριπταν χωρίς συζήτηση.

Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, η χώρα και ο Ελληνικός λαός έχουν επιτύχει πρωτοφανή αποτελέσματα, τα οποία σήμερα αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι. Τιμώντας αυτές τις θυσίες καλούμαστε όλοι να συστρατευτούμε στο εθνικό έργο αλλαγής της χώρας, μακριά απο πολώσεις, αδιέξοδες αντεγκλήσεις και προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών.

Η Ελλάδα θα πετύχει αρκεί να ανταποκριθούν με δυναμισμό οι εταίροι μας μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση και αμφισβήτηση του Ευρώ. Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.

Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ απο τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης.

Η Ελλάδα απέδειξε για πολλοστή φορά τις μέρες αυτές, ότι δεν φοβάται και αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Πηγή: egiakoumis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ