Στην αγαπημένη του Μύκονο για πάντα από σήμερα ο ζωγράφος του φανταστικού ρεαλισμού Γιώργος Δέρπαπας: Όλη η Ελλάδα στα πανέμορφα, ονειρικά τοπία του! (φωτό)

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους του φανταστικού ρεαλισμού, ο ζωγράφος Γιώργος Δέρπαπας, που πέθανε σε ηλικία 77 ετών, κηδεύτηκε χθες, στο αγαπημένο του νησί, τη Μύκονο.

http://www.art22.gr/wp-content/uploads/2012/04/newego_LARGE_t_641_98686511.jpg

Ο Γιώργος Δέρπαπας, «τελευταίος μεσαιωνικός ζωγράφος και... αλέκτωρ της επερχόμενης μέρας», όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Ηλίας Πετρόπουλος, γεννήθηκε το 1937 στην Κατερίνη, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και το 1957 εγκαταστάθηκε στο Αμβούργο, προκειμένου να σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Τον κέρδισε όμως η ζωγραφική και το 1964 έκανε στη Γερμανία την πρώτη του ατομική έκθεση, για να ακολουθήσουν της Γερμανίας με στόχο στο Αμβούργο. Ακολούθησαν πολλές ακόμη, ατομικές και ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

http://www.art22.gr/wp-content/uploads/2012/04/P.6931.jpg

Στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου της Νέας Ιωνίας ήταν προγραμματισμένη η τελευταία αναδρομική έκθεση του ζωγράφου, που πλέον θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη και την τέχνη του. Στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 20 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται 40 ελαιογραφίες από όλες τις περιόδους της δουλειάς του, όπως επίσης σχέδια, ψηφιδωτά, γλυπτά και χαρακτικά.


http://www.art22.gr/wp-content/uploads/2012/04/derpa.jpg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ