Θέατρο Μπάντμιντον 2014-2015: Επικό, θεαματικό, νοσταλγικό και …Θεοδωρακικό το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς!

Το Μπάντμιντον συνεχίζει με αμείωτη δυναμική το μοντέλο των μεγάλων θεαμάτων έχοντας όμως φέτος ένα εμβληματικό πρόσωπο ως κεντρικό άξονα: τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το Μπάντμιντον συνεχίζει με αμείωτη δυναμική το μοντέλο των μεγάλων θεαμάτων έχοντας όμως φέτος ένα εμβληματικό πρόσωπο ως κεντρικό άξονα: τον Μίκη Θεοδωράκη.



Το Μπάντμιντον συνεχίζει με αμείωτη δυναμική το μοντέλο των μεγάλων θεαμάτων που του χάρισε την επιτυχία, συγκινώντας και διασκεδάζοντας χιλιάδες θεατές, έχοντας όμως φέτος ένα εμβληματικό πρόσωπο ως κεντρικό άξονα του προγραμματισμού του: τον Μίκη Θεοδωράκη. Εκτός από τις επαναλήψεις κάποιων πρόσφατων μεγάλων παραγωγών («Priscilla», «Μαουτχάουζεν», «Ζέβρα Πυτζάμα» και «Ποιος τη ζωή μου» ), το Μπάντμιντον ετοιμάζει το sequel του «Θα σε πάρω να φύγουμε», με τον τίτλο «Θα περάσει κι αυτό», πάντα με τον ασυναγώνιστο Αντώνη Λουδάρο στο ρόλο της Κυρίας Επιθεώρησης αλλά πλέον με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου ως …αντίπαλο δέος στο ρόλο της Μεταεπιθεώρησης (από 31/10 ), καθώς και το – εξίσου μουσικοχορευτικό- «Μια Ελλάδα θέατρο», ένα αφιέρωμα στα μπουλούκια του ’50 και τον άγνωστο θεατρίνο, με μπροστάρη τον Γιάννη Μπέζο (από 17/11 ).


Οι ξένες παραγωγές δεν λείπουν, με το Εθνικό θέατρο Ακροβατών (από 26/12 ) να εντάσσεται στο εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και την «Άννα Καρένινα» (από 16/1 ) να καταφθάνει με τη νέα χρονιά από το περίφημο θέατρο Βαχτάνγκοφ της Ρωσίας. Το 2015 θέλει δύο βετεράνους σκηνοθέτες να επανδρώνουν το Μπάντμιντον, τον Θανάση Παπαγεωργίου που σκηνοθετεί τοπερίφημο «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» (από 18/3 ) του Μίκη Θεοδωράκη σε μια παράσταση με πολυπληθή θίασο, ζωντανή ορχήστρα και «αρχηγούς» την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Κώστα Αρζόγλου, ενώ ο Σπύρος Ευαγγελάτος ανεβάζει τη διάσημη οπερέτα «Οι Απάχηδες των Αθηνών» (από 12/6 ). Σημειώστε, επίσης, για την επόμενη πια σεζόν την επανεκκίνηση ενός θρυλικού μιούζικαλ: «Ο Βιολιστής Στη Στέγη» με τον Ρομπ Ρουγγέρο να σκηνοθετεί τον Γρηγόρη Βαλτινό (από 17/4 ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

2 Οκτωβρίου 2014 - 5 Απριλίου 2015 
Dialogue In The Dark 
Η ενδιαφέρουσα αυτή installation συνεχίζει να υφίσταται και να επιδρά πάνω μας. 
26 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 
Priscilla - Η Βασίλισσα της Ερήμου 
Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ που αποθεώθηκε την περυσινή σεζόν επιστρέφει για έξι τελευταίες παραστάσεις. Με τους Γιώργο Καπουτζίδη, Φώτη Σεργουλόπουλο και Παναγιώτη Πετράκη. 
9 - 19 Οκτωβρίου 
Μαουτχάουζεν 
Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που ξεχώρισε στη θεατρική περίοδο του 2012, επαναλαμβάνεται. Σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη. Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου. 
Από 31 Οκτωβρίου 
Θα περάσει κι αυτό 
Μετά το «Θα σε πάρω να φύγουμε» έρχεται η συνέχεια της ιστορίας της Ελλάδας μέσα από την επιθεώρηση με το έργο αυτό που σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός και γράφει ο Άγγελος Πυριόχος. Με τον Αντώνη Λουδάρο και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου.


Από 2 Νοεμβρίου 
Ζέβρα Πυτζάμα 
Συνέχεια μιας σπουδαίας παιδικής παράστασης που υπογράφουν η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου. Ένα θαυμάσιο σουρεαλιστικό / οικολογικό παραμύθι. Με τραγούδια του Διονύση Τσακνή. 
17 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου 
(Κάθε Δευτέρα ) Μια Ελλάδα θέατρο 
Ένας περιπλανώμενος θίασος, ένα μπουλούκι, περιδιαβαίνει την Ελλάδα και γράφει την ιστορία του θεάτρου της. 
26 Δεκεμβρίου 2014 - 6 Ιανουαρίου 2015 
Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας China Dream 
Δεκατρία εκθαμβωτικά νούμερα που συνδυάζουν ακροβατικά, μπαλέτο, όπερα, πολεμικές τέχνες και κωμωδία. Νούμερα ακριβείας, συγχρονισμού και πειθαρχίας που κόβουν την ανάσα.


9, 10 & 11 Ιανουαρίου 2015 
Tiger Lillies Rime of the Ancient Mariner 
Είναι η νέα δημιουργία του γνωστού εκκεντρικού συγκροτήματος. Ένα ακαταμάχητα μακάβριο αλλά και ατμοσφαιρικό θέαμα στο υψηλό επίπεδο των μοναδικών Tiger Lillies με φολκ αβάν γκαρντ μουσικές προσεγγίσεις και ποικίλα animation, οπτικά εφφέ κ.λπ. 
16, 17 & 18 Ιανουαρίου 2015 
State Academic E. Vakhtangov Theatre Άννα Καρένινα 
Το ιστορικό ρωσικό θέατρο Vakhtangov έρχεται εδώ με το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι. Μια πρωτοποριακή αισθητική προσέγγιση του κλασικού αυτού έργου. 
23 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2015 
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ποιός τη ζωή μου 
Το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη που συγκίνησε όλη την Ελλάδα και έγινε προσκύνημα στη Μακρόνησο επαναλαμβάνεται – και μεταφέρεται κατόπιν στη Θεσσαλονίκη. Σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, πρωταγωνιστεί ο Άρης Λεμπεσόπουλος, τραγουδούν οι Κώστας Μακεδόνας, Γιάτα Νέγκα κ.ά.


13, 14 & 15 Φεβρουαρίου 2015 
The Definitive Rat Pack Ο Frank Sinatra, ο Dean Martin και ο Sammy Davis Jr. 
συναντιούνται ξανά επί σκηνής αναβιώνοντας την ιστορική και θρυλική τους «παλιοπαρέα». 
27 Φεβρουαρίου - 8 Μαρτίου 2015 
ST PETERSBURG STATE ICE BALLET Η Λίμνη των Κύκνων 
Το κλασικό μπαλέτο συνδυάζεται άψογα με το καλλιτεχνικό πατινάζ. 
18 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2015 
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού 
Μια λαϊκή τραγωδία εμπνευσμένη από τον εμφύλιο, ένα από τα κλασικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη και της νεώτερης πολιτισμικής μας κληρονομιάς, σε μια σύγχρονη προσέγγιση από τον Θανάση Παπαγεωργίου. Με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Κώστα Αρζόγλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τραγουδούν ο Κώστας Θωμαϊδης και ο Κώστας Μακεδόνας. 
16 Φεβρουαρίου 2015 
Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη


21 Απριλίου 2015 
Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο 
12 Μαΐου 2015 Ταξίδια Συνάντηση της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης με την παραδοσιακή του Χρίστου Τσιαμούλη. 
Από 17 Απριλίου 2015 
Ο Βιολιστής στη Στέγη 
Τα 50 χρόνια του θρυλικού και διάσημου μιούζικαλ γιορτάζονται εδώ με αυτή την παράσταση. Η σκηνοθεσία είναι του Rob Ruggiero και στον ρόλο του Τέβιε είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός. 
Από 12 Ιουνίου 2015 
Οι Απάχηδες των Αθηνών 
Η περίφημη οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου μέσα από το βλέμμα του Σπύρου Ευαγγελάτου. 
Οκτωβρίος 2015 
MAMMA MIA! 
Νοέμβριος 2015 
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων 
Μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στους κύκλους τραγουδιών «Διόνυσος», «Πικροσάββατα» και «Ασίκικο Πουλάκη».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ